Når gode venner møtes som bitre fiender – Sandefjord mot Haslum søndag – Sandefjord

Når gode venner møtes som bitre fiender – Sandefjord mot Haslum søndag

På banen i Jotunhallen søndag er de bitre fiender. Før og etter kampen er de gode venner. Møt Tom-Eirik Skarpsno og Einar Veierød, trenerparet som «fant hverandre» på By the Way i Holmestrand for 12 år siden.

Det er ikke tilfeldig at vi fokuserer på trenerne før møtet mellom Sandefjord og Haslum i Jotunhallen søndag kl 18.00. Det er faktisk helt naturlig. Einar Veierød og Tom-Eirik Skarpsno, hovedtrenere for de to lagene, har en felles historie som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden norske håndballtalenter født 1994 og -95 skulle samles i landslagsregi i 2009.

Einar Veierød hadde akkurat sluttet som trener for Runar og fikk forespørsel fra Norges Håndballforbund om å bli trener for det nye ungdomslandslaget. Christian Berge ble også spurt om å være med, men dagens landslagssjef for herrer takket dengang nei. Da fikk Veierød muligheten til å plukke sin egen makker, og valget falt på 17 år yngre (da 28 år) Tom-Eirik Skarpsno.

– Jeg visste at Tom-Eirik jobbet mye med unge spillere i Haslum og tidligere i Helset. Syntes han var en spennende fyr å kunne samarbeide med. Litt lik filosofi, forestilte jeg meg, sjøl om jeg ikke kjente ham. Så vi avtalte å møtes på By the Way, sånn cirka halvveis mellom Sandefjord og Oslo, for å prate. Det ble full klaff, sier Einar Veierød i dag.

Han husker tilbake til årene som landslagstrener med glede. År hvor vennskapet de to imellom fikk utvikle seg, men også år hvor de sammen fikk gleden av å følge utviklingen av unge spillere som Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Stig Tore Moen Nilsen, August Baskår Pedersen, Inge Aas Eriksen, Mario Matic – for å nevne noen.

– En fantastisk tid, sier Veierød i dag.

– Vi trivdes godt sammen og utviklet et godt vennskap som holder seg den dag i dag.

Tom-Eirik Skarpsno

Vi har blitt godt kjent med hverandres familier og trives svært godt i lag.

Einar Veierød

Men nok om historien, det venter en viktig kamp i Jotunhallen. Viktigere enn alle andre kamper?

– Nei, men like viktig. Det er to poeng som gjelder, sier Tom-Eirik Skarpsno, som legger til at han selvsagt har fått med seg at Sandefjord har utviklet mange gode spillere de siste årene og at han er klar over at de også jakter viktige poeng.

– Å møte Haslum og Tom-Eirik er alltid litt spesielt, men søndag har jeg selvsagt trua på eget lag. Haslum er store favoritter, men alt kan skje. Begge lag trenger poeng, og vi er vant til å være underdogs. Men jeg bare minner om at vi nærmer oss den tida av sesongen hvor vi pleier å ta poeng. Måtte det skje på søndag!

Sier Veierød.

Einar er utviklingsorientert og liker å jobbe med ungdommen. Passer perfekt inn i SH

Tom-Eirik Skarpsno

Hva Tom E har oppnådd som klubbtrener er det ikke mange som kan matche. Landets klart beste spillerutvikler i mine øyne.

Einar Veierød