Sammen var de dynamitt! – Sandefjord
Gode bidragsytere til kveldens seier over Ryger. Johan med en redningsprosent på 44, Sander med seks fulltreffere og hele 11 målgivende.

Sammen var de dynamitt!

Håndball er et lagspill, men det er ikke dumt å ha gode enkeltspillere heller. Det så vi mot Haslum søndag. Johan Hedlund Bergqvist og Sander Wennberg Linderud sto fram med klassespill da Sandefjord slo Haslum hele 30-22. Tenk det, 30-22 over Haslum – et lag som for bare 11 dager siden tapte med to fattige mål (26-24) mot Drammen i Drammenshallen!

– Jeg følte at jeg ikke bidro så mye i første omgang, og tenkte nok at det er mer å gå på. Men dette!

Sander Wennberg Linderud var søndagens største spiller, til og med litt større enn lagkamerat og keeper Johan Hedlund Bergqvist. Sander var ikke dårlig før pause, slett ikke, med to skåringer og en målgivende. Men det var noe passivt og avventende over spillet hans. Sandefjords høyreside var ikke spesielt farlig de første tretti minuttene.

Likevel var vi i føringen til pause. Det skyldtes sterkt keeperspill av Johan Bergqvist, men også sterkt lagspill. For det var det trener Einar Veierød var mest opptatt av etter kampen. Å framheve laget. Lagspillet. Det kollektive forsvarsarbeidet og tålmodigheten i angrep.

– Vi tok ut så å si alle bakspillerne deres. De skåret sju mål til sammen, men bare to av dem fra distanse. Vi ga dem aldri ro, og jeg må berømme gutta: de gjorde akkurat som vi var blitt enige om. I dag var vi gode! sa Veierød etterpå.

For å presisere ytterligere: De to eneste distansemålene Haslum fikk, var de to første skåringene deres. 0-1 ved Benjamin Hallgren og 1-2 ved Anders Røe. Resten kom på kontringer, straffer eller fra seksmeteren et sted.

Forsvarsgeneral
Han var selvsagt imponert over Sander Linderuds 2. omgang, og Johan Bergqvists imponerende spill da kampen skulle avgjøres. Men han skrøt også fælt av Tarik Repesa, både som forsvarsgeneral og den jobben han gjorde inne på strek. I tillegg til fire fine mål ordnet han også to av Sandefjords ialt åtte straffekast.

Forsvarsmessig mente Veierød det var oppimot fullklaff. I angrepsspillet har de mer å hente. Kantavslutningene satt ikke som de pleier, og det ble gjort litt for mange tekniske feil. Denne gang fikk de ikke alvorlige konsekvenser, som mot Nærbø i forrige hjemmekamp. Men de må plukkes bort. Det er ikke spesielt smart å forære motstanderen ball etter ball.

Stresset, men ikke nok
Haslum prøvde på ulike forsvarsvarianter for å stresse Sandefjord-gutta, det skal de ha for. Etter hvert som baklengsmålene trillet inn bak gjestenes keepere sendte trener Tom-Eirik Skarpsno dem ut i både 5-1 og tilnærmet mannsoppdekning på Linderud og Anders Hallberg. De lyktes med å presse fram noen feil, men de klarte ikke å utnytte egne muligheter. Til det var Sandefjord-forsvaret for godt.

Forresten, vi må ikke glemme at nok en 18-åring fikk sine første minutter i REMA1000-ligaen i går: Martin Lundqvist. Han rakk å få med seg en 2-minutters utvisning i løpet av de minuttene han var på banen. Forhåpentligvis blir det ikke de siste!

Målskårerne søndag: Sander Wennberg Linderud 10, Kristoffer Norgren Olsen 6 (5), Anders Jansrud 5, Tarik Repesa 4, Anders Hallberg 2, Simen Søgård 2 (1), Fredrik Engelstad 1.