Nyoperert Fredrik Svendsen: – Ser fram til neste sesong – Sandefjord

Nyoperert Fredrik Svendsen: – Ser fram til neste sesong

I dag la Fredrik Svendsen seg på operasjonsbåren for å reparere både menisk og korsbånd i kneet. Uhellet var ute i en av oppkjøringskampene mot Nøtterøy før årets sesong, og konsekvensen er at han ikke får spilt en eneste kamp i REMA1000-ligaen 2021-22.

– Jeg gleder meg til neste sesong, sier Fredrik Svendsen. Han vet hva som skjer med resten av den inneværende: Forsiktig opptrening med krykker og skinner, deretter mer og mer trening etter hvert som kroppen tillater det. Og som han sier, kanskje kan han være på plass igjen til sesongen 2022-233.

– Etter de signalene jeg har fått er det snakk om august-september, sier han.

Snakk om ulykkesfugl, forresten. Han kom til Sandefjord fra Falk Horten før 2018-19 sesongen og leverte også etter eget utsagn «tidenes beste sesong» som håndballspiller. Han ble toppskårer i 1. divisjon for Sandefjord med 129 mål på 22 kamper; med bare tre andre spillere foran seg på lista.

Den samme sommeren (2019) startet problemene. Først en skulderskade som førte til operasjon i februar 2020. Den preget ham før operasjonen, og det tok lang tid etter – nærmere jul i fjor – før han var noenlunde spilleklar igjen. Da stengte koronaen ned resten av sesongen, og han måtte nøye seg med de tre kvalifiseringskampene mot Follo. Kamper som viste at han var på rett vei.

Da var det kjipt at det smalt i kneet i Nøtterøyhallen i august. I en treningskamp mot Nøtterøy var uhellet ute. Ikke noe stygt, men likevel.

– Jeg trodde det skulle gå bra; at jeg bare trengte noen uker før jeg var tilbake på banen. Kneet føltes sånn, og de første meldingene jeg fikk fra medisinsk hold tydet på det samme. Jeg kunne trene mye også, både løp og styrke. Men så fikk jeg en «second opinion», og den var klar: Jeg måtte operere. Jeg kunne ta sjansen, men da kunne det bli mye verre, forteller Fredrik.

I morgen starter veien mot neste sesong for Sandefjord-spilleren. Vi kan ikke gjøre annet enn å ønske ham lykke til og velkommen tilbake!