– Hvor viktig kampen er? På en skala fra 1 til 10? 10! – Sandefjord
Ingen flere jubelbilder med Einar Veierød på Sandefjord-benken. Nå har han gitt klubben beskjed om at nok er nok.

– Hvor viktig kampen er? På en skala fra 1 til 10? 10!

Sandefjord-gutta er ferdige med ferja over Hardangerfjorden fra Jondal og sitter på et hotell i Norheimsund for å spise og gå igjennom de siste instruksene før møtet med Bergen fra trener Veierød når dette skrives. Og en ting får de helt sikkert beskjed om: Denne kampen er det utrolig viktig å vinne!

– Det er bare mot et par-tre lag vi kan koste på oss å si at det er akseptabelt å tape. Selv om vi alltid vil søke etter de gode prestasjonene i de kampene også, så er eventuelle poeng et stort pluss. Bergen tilhører ikke de 2-3 lagene. Denne kampen kan vi og bør vi ta poeng i, sier Einar Veierød før kampen i Fana Arena. Kampstart er for øvrig kl 18, og du kan følge den på Direktesport.no.

Med på bussen til Bergen har han med seg 15 gutter på poengjakt. Dessverre sitter playmaker Anders Hallberg igjen hjemme i Sandefjord med et hovent kne, men ellers er det alle mann alle. Det er viktig, for i denne delen av sesongen kommer flesteparten av de avgjørende kampene. Ikke de mot de beste lagene, men mot de som må slås for å holde dem bak seg på tabellen.

– Det er nå lagene på nedre del av tabellen møtes. Bergen mot oss, Nøtterøy mot Kristiansand i dag, for eksempel. Det preger selvsagt kampene. Begge lag trenger å vinne for å ha best mulig los på en plass som sikrer fortsatt spill i REMA1000-liogaen, sier Veierød.

Og det er jo det alle lagene higer etter. Fortsatt å kunne møte de beste lagene til dyst, måle seg mot norske og utenlandske landslagsprofiler.

– Men hva skal til da, Einar? Hva må skje for at det blir poeng i Fana Arena?

– Vi må lykkes med de taktiske disposisjonene vi gjør i eget forsvar, og vi må ha keepere som holder det nivået de har gjort i de siste kampene. Da kan vi også få noen billige kontringsmål. Framover må vi være disiplinerte, og ikke minst ha bedre uttelling på de hundreprosent-sjansene vi spiller oss til. Da skal det være mulig å slå Bergen også, sier Einar Veierød.

Og da blir det garantert også en hyggeligere tur hjem over fjellet.