En kamp som ga både viktige poeng og en god dose selvtillit: 38-27 – Sandefjord

En kamp som ga både viktige poeng og en god dose selvtillit: 38-27

De var litt spente før avkast, Sandefjord-gutta. De måtte spille uten Magnus Galabuzi Segujja (sykdom i familien), Jakob Petrzela (skade) og Sander Haakestad (skade), som alle har vært faste i startoppstillingen i 2. divisjon. Til gjengjeld stilte Anton Mynster Kronborg opp for SH på nytt, og Janis Pavlovics spilte høyreback. Tenk det, i januar spilte han VM-kamper for Latvia sammen med PSG-spilleren Dainis Kristopans. Tirsdag var han sentral da et ungt, ungt SH-lag slo Kragerø 38-27.

2. divisjon er rekruttenes skoleringsarena. Har skal de bli vant med en fysisk hardere, raskere og teknisk bedre håndball. Lærdommen skal de ta med seg til LERØY-serien, som starter allerede 20. november med kamper mot Viking Stavanger (hjemmelag) og Bækkelaget. Da er de nok glade for å ha kjent litt på seniorhåndballen. Og det har de virkelig gjort denne høsten, med tette kamper mot både Randesund, Nøtterøy og Øyestad.

Tett og jevnt ble det derimot ikke mot Kragerø. Gjestene fra telemarkskysten ble kjørt fra allerede i åpningen. Før 12 minutter var spilt sto det 10-3, og det var moro å se gutta i aksjon. Ballen fløt fort og fint, overgangene gikk som planlagt og Kragerøs keeper sto ikke i veien for et eneste skudd. På motsatt side var Benjamin Stentun i det umulige hjørnet gjennom hele omgangen og langt inn i den neste.

Ungguttene presenterte seg etter tur, ispedd noen fine skåringer av nevnte Pavlovics og et par også fra Kronborg. Martin Lundquist, Erlend Haug Strand, Lasse Døsen, Albert Haukom – de sto i kø for å skåre. Og når ikke de var på banen, overtok Ole Løveid, Hans Jørgen Bærefjell, August Molander og David Bjørnstad Grøv. Bakerst overlot Stentun plassen mellom stengene til Jonas Silsand Johannessen, og sannelig fortsatte han i samme stil som Benjamin. For et keeperpar!

Jonas Silsand Johannessen og Benjamin Stentun (t.h.), to superkeepere mot Kragerø.


Ved pause sto det 17-10. De første fem-seks minuttene av andre omgang var det noenlunde jevnt, men så kjørte Sandefjord på igjen. 21-15 ble til 29-17 i løpet av bare sju minutter, og alle visste at kampen var vunnet. Det gjorde nok gutta våre også, for de slakket litt av på gassen både i forsvar og angrep og rundet av med 38-27.

Med to poeng mot Kragerø rykket Sandefjord et god stykke opp på tabellen. Nå er det bare poenget opp til Ros på sjetteplass. Og det viktige for SH-gutta er å holde plassen og sikre at også de som kommer etter dem får en 2. divisjonsarena å spille på.

Hele tabellen kan du se her:

Sandefjords lag mot Kragerø: Benjamin Stentun, Jonas Silsand Johannessen, Peder Kværhellen – Erlend Haug Strand 9 (2), Martin Lundquist 6, Janis Pavlovics 6, Lasse Døsen 5, Albert Haukom 4, Anton Mynster Kronborg 3, Hans Jørgen Bærefjell 2 (1), Ole Løveid 1, August Molander 1, David Bjørnstad Grøv 1.

Deilig å kunne juble etter 38-27 seier over Kragerø.