Er du god nok, er du gammel nok! – Sandefjord

Er du god nok, er du gammel nok!

Fire ungjenter fra STIFs J16-lag får prøve seg når Sandefjord møter Larvik Turn til dyst i 2. divisjon i Sandarhallen søndag. Mange forfall fra etablerte seniorspillere gir dem sjansen. Kl 18.00 søndag får vi se hvordan det går!

Polina Gencheva er ute. Henriette Lindberg er ute. Helene Fure er ute. Olivia Haugland er ute. Blant andre. I tillegg er både Marte Holand Pettersen og Stine Norén på sidelinja med skade og operasjon. Det har gjort at Sandefjord-trener Petter Kjærnes har måttet leite etter spillere på andre og uvante hyller.

I høst har STIFs J16-lag trent flere ganger med Sandefjord-damene, en samhandling som muliggjøres av en partnerklubb-avtale de to klubbene imellom. Og den åpner ikke bare for samtrening, men også for samspill. STIF-jenter kan spille for et hvilket som helst Sandefjord-lag uten å melde overgang. Det gjør at Kjærnes til søndagens kamp kan plukke spillere fra et STIF-lag som hører med blant de beste i Norge i sin aldersklasse, og som bl.a. skal delta i årets Bring-serie.

Fire STIF-jenter har fått plass på laget som møter Larvik Turn. Et LT-lag som ligger på sjetteplass bare to poeng bak Sandefjord, og med én kamp mindre spilt. Så lagene kan fort komme til å bytte plass dersom det blir borteseier i Sandarhallen.

Elise Andersen, Nikoline R.K Jensen, Pernille Sørby og Mari Ellingsen er de fire jentene fra STIF J16 som nå får muligheten til å vise seg fram på seniornivå. Sikkert ikke fraktfritt, men som det står i SHs sportsplan: «Er du god nok, er du gammel nok». Da skal du også få sjansen.

Hvordan det går får vi ikke vite før i morgen. Men det vil ikke forundre om Sandefjord kjemper jevnt med Larvik Turn, og endog slår dem. Møt opp i Sandarhallen kl 18 så får du se sjøl! Det som i hvert fall er sikkert er at Tiril Palm Jørstad (bildet) er sugen på flere mål. På de seks første kampene har hun skåret 48 mål og er med det nummer tre på toppskårerlista for 2. divisjon avdeling 2. Imponerende, Tiril!