Det ble i tøffeste laget for junior-juniorene: 15-34 – Sandefjord

Det ble i tøffeste laget for junior-juniorene: 15-34

Det ble aldri riktig kamp i Sandarhallen da Sandefjord-damene møtte Larvik Turn søndag. Men det var nok mest fordi Sandefjord nesten ikke stilte med damer, men mest ungjenter. Og da skal det holde hardt å ta poeng, enn si spille jevnt med et godt 2. divisjonslag som Larvik Turn.

Med så godt som hele senior-gjengen på syke- og skadelista var det få som turde tenke på nye poeng mot Larvik Turn. Keeperne Cecilie Wick Ullitz og Marion Helland, samt høyreback Madelen Bringaker og strekspiller Vilde Brenne Solli var de eneste reine a-lagsspillere på banen for hjemmelaget, som for anledningen hadde hentet inn fire 16-åringer fra Bring-laget STIF/HG Gokstad. I tillegg til egne 17- og 18-åringer.

Og stort vanskeligere kan det vel ikke bli enn slik de første minuttene i Sandarhallen utspilte seg. Larvik Turn traff på alle sine forsøk, Sandefjord bommet på alle sine. Skuddene gikk enten i forsvarsmuren, i stengene, i keeper eller like utenfor. Etter femten minutter sto det 9-0 til LT, før Elise Andersen (16) skåret Sandefjords første mål. Det var også hennes aller første mål i en seniorkamp.

Resten av omgangen fortsatte i omtrent samme spor, og til pause sto det 18-4.

Tiril Palm ut av spill
Bare et drøyt minutt ut i den andre omgangen gikk Tiril Palm Jørstad i gulvet etter en duell med en LT-spiller. Hun forlot banen med en stor kul over det ene øyet. Dermed måtte Sandefjord klare seg uten Tiril også, en spiller som normalt er en mål-garantist også i 2. divisjon.

Men så gikk det faktisk bedre utover i andre omgang. Kanskje fordi LT-damene slurvet litt, kanskje fordi Sandefjord-jentene fikk litt mer tru på seg selv. I hvert fall endte omgangen 16-11, også takket være godt keeperspill av Cecilie Wick Ullitz.

Til slutt viste måltavlen 15-34 til gjestene, som med det klatret opp og forbi Sandefjord på tabellen.

Det beste de kunne
– Vi hadde ikke mange nok syke spillere til å få utsatt kampen, sånn er det bare. Men jentene gjorde det beste de kunne. Det er et stykke opp fra J16/18 til senior, det viste jo denne kampen også. Men de viste vilje til innsats og tro på egne ferdigheter. At det ikke holder mot et godt lag som LT, måtte vi regne med. Det er jo det vi jobber med på hver trening: Å utvikle dem til å bli sterke nok, smarte nok og dyktige nok til å ta poeng. Men det tar jo selvsagt tid, som alt annet, sier Sandefjord-trener Petter Kjærnes.

Neste kamp for Sandefjord er borte mot Runar kommende søndag (kl 17.15). Forhåpentligvis er de fleste av de sykemeldte fra i dag tilbake til den kampen, slik at Kjærnes og kompani kan vise hvem som er best i byen.

Sandefjords lag mot Larvik Turn: Marion Helland, Cecilie Wick Ullitz, Mathilde Offersøe Klipper 2, Madelen Bringaker 1, Vilde Brenne Solli 1, Pernille Strøm Sørby, Mari Ellingsen 3 (2), Nikoline R.K. Jensen, Pia Knutsen, Ella Elvegård 1, Emma Fremstad Oksman, Tiril Jørstad Palm 2 (1), Emma Røisgård 2, Elise Andersen 2.

Mari Ellingsen (t.v.), Nikoline R.K Jensen, Pernille Strøm Sørby og Elise Andersen debuterte i seniorhåndballen med Sandefjord mot Larvik Turn. Det ble riktignok tap 15-34, men jentene fikk med seg en solid dose erfaring.