Surt tap i Runarhallen – Sandefjord

Surt tap i Runarhallen

Jentene var i ferd med å feste grepet, men mistet det til Runar og tapte 33-29 i søndagens 2. divisjonskamp i Runarhallen.

Det virket å være et vendepunkt da Sandefjord gikk fra 11-11 til 17-12 midtveis i første omgang av lokaloppgjøret på Haukerød. Fram til da hadde det vært tett og jevnt. Sandefjord i føringen, riktignok, men Runar hang godt med. Mer enn Petter Kjærnes´ jenter egentlig satte pris på.

Derfor var det så deilig da kvartetten Polina Gencheva, Madelen Bringaker, Henriette Lindberg og Tiril Jørstad Palm – som samlet sørget for 26 av lagets 29 mål, skaffet laget sitt denne ledelsen, og det med bare fem minutter igjen av omgangen.

Men så satte Runar innpå Imma Dalby, fram til i sommer strekspiller hos oss, og hun ordnet tre raske mål og 16-18 til pause. Det var kamp igjen, rett og slett.

Etter hvilen beholdt Sandefjord ledelsen i noen minutter, men på 22-21 var Runar foran for første gang. Og på 26-24 ledet de med to, også for første gang. Runar hadde satt Solveig Gokstad i mål til 2. omgang, og keeperveteranen var helt avgjørende for kamputfallet. For selv om Marion Helland i Sandefjord-målet hadde flere gode redninger, hadde Gokstad mange flere.

Runar-jentene kom i tillegg langt lettere til sine mål enn det Sandefjord gjorde. Forsvarsarbeidet var begredelig, rett og slett, og skuddene haglet fra både kant, bakspiller-posisjon og strek.

Runar vant til slutt fortjent 33-29, en seier som virket å overraske både hjemme- og bortelaget. Men det er slik i 2. divisjon at du kommer langt med innsats og tæl. Runar hadde mest i denne kampen.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland – Olivia Haugland 2, Emilie Thorsen, Mathilde Offersøe Klipper, Madelen Bringaker 7. Vilde Brenne Solli 1, Polina Gencheva 8 (3), Mari Semb Undrum, Pia Knutsen, Sunniva Pettersen, Tiril Jørstad Palm 6, Henriette Lindberg 5.