Sander er fortsatt assistkongen vår – Sandefjord

Sander er fortsatt assistkongen vår

Vi har gode statistikker for hvem som skårer mål i håndball. De siste årene har de blitt mer fokus på den målgivende pasningen også. Og i Sandefjord er det i år – som i fjor – Sander Wennberg Linderud som troner på assist-toppen!

Han varierer som målskytter, Sander Wennberg Linderud. Fra 10 mål mot Haslum til bare én kasse mot Fjellhammer. Men han går sjelden av banen uten nettkjenninger. Og enda mer sikkert er det at han har sendt avgårde noen avgjørende pasninger, noen som er direkte målgivende. «Dårligst» var han i åpningskampen mot Halden med bare to, og det samme skjedde mot Haslum. Men som oftest handler det om 6-7-8 pasninger som fører til skåring. Og aller flest hadde han med 12 mot Bergen.

Alt i alt står Sander bokført med 52 mål og 77 målgivende etter 12 kamper. Nærmest følger playmaker Anders Hallberg med 33 mål og 59 målgivende, mens Anders Jansrud ligger på tredjeplass med 35 mål og 43 assists. Like bak ham følger vår toppskårer Kristoffer Norgren Olsen med 71 mål og 4 assists.

Toppskårerlista vår ser for øvrig slik ut (de 10 beste): Kristoffer Norgren Olsen 71 (på 5. plass i REMA1000-ligaen), Sander Wennberg Linderud 52, Anders Jansrud 35, Anders Hallberg 33, Simen Søgaard 29, Tarik Repesa 23, Fredrik Engelstad 18, Sander Ree-Lindstad 13, Magnus Galabuzi Segujja 12, Håkon Økern 11.

Bildet: Anders Hallberg (t.v.), Sander Wennberg Linderud og Anders Jansrud utgjør målpoeng-pallen i Sandefjord Håndball