– Håper Hokksund-kampen gir oss mer selvtillit – Sandefjord

– Håper Hokksund-kampen gir oss mer selvtillit

Onsdag kveld møter Sandefjord-damene Hokksund i Jotunhallen, med kampstart 20.30. Trener Petter Kjærnes vil bli veldig fornøyd hvis den kampen bidrar til å bygge selvtillit blant spillerne. – Vi kan slå dem, men da må vi opp mange hakk fra Runar-kampen, sier Kjærnes.

Det er på en måte en litt definerende kamp som skal spilles onsdag. Sandefjord og Hokksund ligger begge midt på tabellen med 10 poeng. Sandefjord med åtte spilte kamper, Hokksund med ti. Laget som vinner får heng på de lagene som kjemper i toppen av avdelingen. Laget som taper blir liggende i et midtsjikt som må holde et øye med lagene bak seg på tabellen også. For selv om det i øyeblikket er tre lag som skiller seg ut i bunnen, Våg (3 poeng), Søgne (4) og Gjerpen 2 (4), så snur det fort. Og det er ikke utenkelig at f eks Gjerpen vil forsterke laget sitt i en del kamper for å trygge plassen i 2. divisjon for rekruttene sine.

Og som nevnt, Petter Kjærnes har tru på seier. Selv om vi møter et lag med rutinerte spillere som har vært med opp til elitenivå tidligere. De har tapt for både Flint 2, Kjelsås, Larvik Turn Haslum Bærum 2 og senest 24-27 hjemme mot Pors.

– De resultatene underbygger det jeg sier om mulighetene. Men vi må spille bedre enn det vi gjorde mot Runar. Vi må bli 10 mål bedre, i hvert fall, og det gjelder begge veier. Vi må få tak i skytterne deres, og skjerme streken. Og så må vi få opp farten i eget angrepsspill. Da skal vi kjempe om poengene, sier Kjærnes.

Han og jentene har satt seg et mål om tre poeng til før jul. Med bare to kamper igjen å spille, Hokksund hjemme i morgen og Aker 2 borte lørdag 18. desember, sier det seg sjøl at bare seier er godt nok for å nå det målet.

Akkurat hvem som er klare til kamp i morgen kan han ikke si i dag. Vi har slitt med skader og sykdom gjennom hele denne høstsesongen. Stine Norén har operert kne og er i hvert fall ikke klar igjen før etter jul. Marte Holand Pettersen har vært ute i hele høst med korsbåndskade og er et usikkert kort. Men så har strekspilleren Mari Loe Lund meldt overgang til Sandefjord fra Glassverket. Mari som var rekruttlandslagsspiller for noen år siden og som har erfaring fra topphåndball i både Stabæk og Njård før hun gikk til Glassverket. Nå skal hun spille seg inn i Sandefjords forsvars- og angrepsformasjoner.

– Mari blir en forsterkning i begge ender av banen, uten tvil. Og det er deilig å få inn noen spillere også, ikke bare oppleve at de forsvinner ut, sier Petter Kjærnes.