Åtte poeng å kjempe om før julenissen kommer – Sandefjord

Åtte poeng å kjempe om før julenissen kommer

Det er bare 17 dager til julaften, men innen den tid skal Sandefjord ha gjennomført fire kamper i REMA1000-ligaen. Ja ikke bare det, de spilles i løpet av 10 dager, og den første allerede onsdag!

Bækkelaget borte onsdag 8/12, ØIF Arendal hjemme søndag 12/12, Kristiansand hjemme onsdag 15/12 og Elverum borte lørdag 18/12.

Det er kampprogrammet vårt fram til juleferien. Etter Elverum-kampen er det spillefri helt til onsdag 9. februar, da vi møter Drammen hjemme i Jotunhallen. Så de fire kampene som kommer nå blir viktige – de danner grunnlaget for den tabellen vi skal se på i de åtte ukene som følger.

Hva kan sies om de fire motstanderne? Mye, men konklusjonen blir uansett: Sandefjord kan kapre seks av åtte poeng hvis de holder seg på det nivået de har vært i de siste ukene. For det er bare marginer som skiller oss fra poeng både mot Nærbø, Kolstad og Nøtterøy. Med full uttelling der hadde vi vært på sluttspillplass. Med halv uttelling blant de tre lagene på kvalifiseringsplass.

Einar Veierøds gutter har spilt jevnt bra de to siste månedene, om vi ser bort fra katastrofetapet for Kristiansand i Aquarama i begynnelsen av oktober (36-24). Spesielt bra gikk det mot Nærbø (tap i siste sekund 33-34), Haslum (seier 30-22), Bergen (seier 30-26) og Fjellhammer (seier 32-29). Laget har over tid bygd selvtillit nok til både å tro og vite at de kan slå alle lag i REMA1000-ligaen, med unntak av Elverum og kanskje også Runar.

Gutta har håp om minst fire, helst seks poeng før jul. Da må poengfangsten starte allerede mot Bækkelaget. De gule og blå har så langt vært mer ustabile enn Sandefjord. De har slått Halden hjemme med ni mål (34-25) og tapt på samme bane med 18 for ØIF Arendal (22-40). De tapte for Bergen borte (27-29), men slo Nærbø i Nye Loen (31-33). Og det er ikke mange dagene siden de vant 31-28 over Haslum i Nadderud Arena. Et Haslum-lag som ikke er av samme kaliber som tidligere og som må slå Nærbø i Sandnes onsdag for å unngå å havne i nedrykksposisjon – dersom Sandefjord vinner over Bækkelaget.

Vi stiller med det beste laget vi har tilgjengelig. Det vil si at vi mønstrer mange potensielle matchvinnere. Vi kan nevne i fleng keeperne Johan Hedlund Bergqvist og Sander Akerlie, kantene Kristoffer Norgren Olsen og Simen Søgaard, bakspillerne Sander Wennberg Linderud, Anders Hallberg og Anders Jansrud, og Tarik Repesa inne på strek. Det er ingen lett oppgave å hindre Hallberg og kompani skåringer. Det blir som regel 30 eller flere av dem.

Forsvarsmessig har Sander Ree-Lindstad vokst «mange meter» siden fjorårssesongen. Da var innsatsen den samme, men farten i beina ikke like stor som nå. Da endte det ofte med 2-minuttere og røde kort. Nå er det sjeldnere vi ser rødfargen, og taklingene sitter i langt større grad. Det vil kanskje Emil Midtbø Sundal merke onsdag?

Bildetekst
Sander Ree-Lindstad har stått fram som en forsvarsbauta denne sesongen. Hans trengs i den rollen mot Bækkelaget onsdag også.