LERØY-runde på hjemmebane for G18-laget vårt! – Sandefjord

LERØY-runde på hjemmebane for G18-laget vårt!

Lørdag spilles 2. runde av årets LERØY-serie for 18-åringer. Sandefjord har fått hjemme-arrangement og skal brynes seg mot toppklubbene Fjellhammer og Øyestad.

Det er ingen lett vei til suksess i LERØY-serien, 18-åringenes uoffisielle norgesmesterskap i håndball. I 1. runde møte vi Viking Stavanger (herrelag i 1. divisjon) og Bækkelaget (REMA1000-lag). Denne gang er det altså Øyestad (REMA1000-lag) og Fjellhammer (REMA1000-lag). I tillegg er Elverum (REMA1000-lag) med i Sandefjords pulje, det samme er Melhus, som skal spille NM-finale for G20 senere på sesongen.

Nesten alle disse lagene må slås om det skal bli sluttspill i Drammen i mai. Dit går de to beste lagene i hver pulje pluss de to beste treerne.

Sandefjord fikk en god start i 1. runde med seier over Viking og uavgjort mot Bækkelaget. Hvordan går det på hjemmebane lørdag? Det blir spennende å følge. Fredrik Svendsens mannskap består av mange spillere med seniorerfaring fra 2. divisjon og også to-tre spillere som har fått forsøke seg i eliteserien. Det hjelper selvsagt på når det røyner.

Øyestad slo oss 20-16 i kvalifiseringsrunden i Nedeneshallen i september og står med full pott – fire poeng – etter seirer over Melhus og Lillestrøm så langt. Fjellhammer har ett poeng etter uavgjort mot Randesund og tremålstap for Elverum.

– Vi har hatt en litt bingo-preget oppladning til denne LERØY-runden med flere spillere i både covid-isolasjon og -karantene, men er vi heldige skal vi kunne stille et tilnærmet fullt mannskap på lørdag, minus Jesper Havnås som er ute for hele sesongen med korsbåndskade. Vi må bare ta det som det kommer, og håpe på det beste, sier Fredrik Svendsen, som kan glede seg over at både keeper Eirik Haukedal og høyreback Mikkel Ertsås er tilbake etter lengre skadefravær.

Kampprogrammet for Sandefjord:

Kl 11.00: Fjellhammer – Sandefjord
Kl 19.00: Sandefjord – Øyestad

Innimellom (kl 15.00) møtes Øyestad og Fjellhammer.