Slo Halden 37-34 i den første treningskampen for året – Sandefjord

Slo Halden 37-34 i den første treningskampen for året

Vi nærmer oss start på vårsesongen i REMA1000-ligaen. Einar Veierøds menn startet oppkjøringen med seier 37-34 over Halden i Helgerødhallen mandag.

– Det ble mange mål begge veier, men likevel leverte vi veldig mye bra, sier trener Veierød, som spesielt trekker fram to venstrekanter og en venstre bakspiller:

– Kristoffer Norgren Olsen er litt småskadet og ble spart i denne kampen. Da steppet Sander Haakestad og Erlend Haug Strand opp og storspilte. Det samme må jeg si om Mats Mork, som fikk vist hva han er god for framover på banen, sier Veierød.

Halden ledet 17-16 ved halvtid. Sandefjord spilte uten Anders Hallberg, Tarik Repesa, nevnte Norgren Olsen og Håkon Økern, men holdt godt følge med gjestene fra den andre siden av fjorden. Halden ligger på den åttende og siste sluttspillplassen etter 16 kamper, med 6 poeng mer enn Sandefjord (15 mot 9), og vant med åtte mål (31-23) i serieåpningen i Remmenhallen 1. september.

Den gang var det stor forskjell på lagene. Denne gangen var det jevnt. Men anført av de tre nevnte spillerne, som til sammen sto for halvparten av SH-målene, og en gnistrende keeper Sander Akerlie som vartet opp med en redningsprosent på 38, dro blåtrøyene seieren i land denne gangen.

– Det er mye snakk om covid-smitte i håndballen om dagen, var det årsaken til at vi manglet så mange spillere?

– Nei, det var mer et føre var-prinsipp. De var litt snufsete, men testet negativt. Likevel valgte vi å holde dem utenfor laget for å unngå unødvendig eksponering. Så langt har vi klart oss med ett tilfelle, og det kom rett etter nyttår, før vi startet opp igjen etter juleferien, sier Einar Veierød.

Allerede torsdag venter en ny treningskamp, denne gang mot Falk i Horten. Neste helg reiser Veierød med laget til Kristiansand hvor det er avtalt treningskamper mot Kristiansand Topphåndball både lørdag og søndag.

Laget mot Halden: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Mats Mork 8, Erlend Haug Strand 5, Sander Haakestad 5, Anders Jansrud 4, Magnus Galabuzi Segujja 3, Sander Wennbe4rg Linderud 2, Anton Mynster Kronborg 2, Jakob Petrzela 2, Sander Ree-Lindstad 2, Simen Søgaard 2, Fredrik Engelstad 1 og Lasse Døsen 1.