Tilbake fra koronapause – tester seg mot Kristiansand i helga – Sandefjord

Tilbake fra koronapause – tester seg mot Kristiansand i helga

Treningskampen mot Halden ga mange positive svar – på godt og vondt. Seier 37-34 smakte godt, vi kan ikke si helt det samme om 12-13 positive koronatester…

Det har blitt en litt anderledes januar enn trener Einar Veierød hadde lagt opp til og sett for seg. Med neste seriekamp i REMA1000-ligaen rett rundt hjørnet; mot Haslum i Nadderud Arena 6. februar, skulle EM-pausen brukes til å bygge videre på den positive trenden laget var inne i før jul.

Og som sagt, seieren over Halden 17. januar var et steg i riktig retning. Men så kom korona-hverdagen til oss også. Dagen etter kampen fikk vi beskjed fra Halden om at de hadde korona-smitte i laget, og at de høyst sannsynlig hadde spilt med smittede spillere mot oss.

Siden har lagledelsen hatt mer enn nok med å håndtere smitte-tilfeller, mens de felles treningsøktene er blitt avlyst.

– Vi har hatt 12-13 smittetilfeller. Vi måtte avlyse den planlagte treningskampen mot Falk 20/1, og tremningsarbeidet den siste uka har blitt veldig individuelt. Men jeg har et håp om å kunne samle et brukbart mannskap når vi drar til Kristiansand på lørdag, sier Einar Veierød.

Dit skal vi for å spille to treningskamper mot Kristiansand Topphåndball; én lørdag og én søndag. Det blir en ny målestokk på hvor vi er i løypa fram mot gjenåpningen av REMA1000-ligaen. Vi slo som kjent Kristiansand med to mål (33-31) i den siste hjemmekampen vår før jul, der vi ledet med bra margin gjennom store deler av kampen. I det tilsvarende oppgjøret i Kristiansand fikk vi denne sesongens verste smell med 12-målstap (24-36).

– I Kristiansand blir det viktigste å få litt ballkontakt igjen, og å få snudd passive dager til aktive.

Men til helga er det bare ei uke igjen til det er duket for en ny kamp om viktige poeng; mot Haslum borte. Da er det resultatet som er viktigst for begge lag. Begge lag ligger under nedrykksstreken, med Sandefjord poenget foran Haslum. Sånn sett er Einar Veierød fornøyd med at koronabølgen har feid over mannskapet hans allerede, og ikke inntreffer like før det igjen skal kjempes om poeng.

– Vi satser på å få ei full treningsuke i neste uke, med full tropp. Da bør vi kunne komme i vater igjen før Haslum-kampen. Det er mye som tyder på at alle REMA1000-lagene har vært igjennom noe tilsvarende. Jeg håper bare at alle sammen kan stille fit for fight til resten av sesongen, så vi stiller på lik linje når vi går inn i sluttfasen, sier Einar Veierød.