– Først og fremst deilig å kunne være sosiale sammen igjen ! – Sandefjord

– Først og fremst deilig å kunne være sosiale sammen igjen !

Det ble én seier og ett tar da Sandefjord møtte Kristiansand til treningskamper i helga. Trener Einar Veierød var fornøyd med mye av det som skjedde på banen, men gledet seg aller mest over at de fikk brukt dagene i sørlandshovedstaden til å bygge på det sosiale.

– Vi har en flott gjeng med spillere på dette laget. Koronatida har gjort at vi har hatt få muligheter til å bygge opp det sosiale aspektet ved det å drive lagidrett. Det fikk vi gjort i helga, og det var deilig!

Det er ingen tvil om at Einar mener det han sier. Det var det første han omtalte omkring Kristiansand-turen, og det var det siste han sa får vi avsluttet samtalen. Viktigheten av å være sammen, bli kjent, kjenne på vennskap og lagtilhørighet. Spillere, trenere og ledere har vært igjennom en slitsom sesong så langt, med masse koronarestriksjoner, kutt i lønn og flere spillere ute med covid19. Denne helga var de sammen, så godt som samtlige.

Selvsagt hadde det sportslige utbyttet også betydning, men likevel litt underordnet. For som tidligere nevnt kom flere av spillerne ut av korona-isolasjon så sent som torsdag og fredag forrige uke.

– Fredag hadde vi den første fellestreninga på lenge, men det ble mer en samling enn en trening. Gutta trenger tid på å komme i kampform, det var tydelig. Derfor kjørte vvi tilnærmet ishockey-bytter i den første kampen lørdag. Korte perioder på banen, så en tur på benken. Likevel merket jeg på slutten av kampen at spillerne ble slitne. Etter å ha ligget jevnt nesten til mål, seg Kristiansand fra og vant med tre mål (34-31), forteller Veierød.

På plussiden nevner han de to bakspillerne Mats Mork og Fredrik Engelstad. Minusene var i overkant mange baklengsmål, for lite duellkraft og dårlige returløp.

Målskårere lørdag: Mats Mork 5, Sander Haakestad 5, Fredrik Engelstad 4, Magnus Galabuzi Segujja 3 (1), Sander Wennberg Linderud 3 (2), Sander Ree-Lindstad 3, Anders Hallberg 2, Simen Søgaard 2, Anders Jansrud 2, Håkon Økern 1, Tarik Repesa 1.

Søndag startet Veierød med det antatt beste laget. Stillingen var jevn fram til det var spilt 17-18 minutter, da han byttet ut store deler av mannskapet. Da gikk det skikkelig galt, og Kristiansand ledet 18-12 til pause. I stedet for en liten pauseprat i hjørnet av hallen, beordret han hele gjengen inn i garderoben.

– Jeg ble skikkelig forbanna. Det skjer ikke ofte, men det skjedde da. Ingenting fungerte. Rett og slett. Det var ille å se på. Jeg bestemte meg for at de skulle få sitte på benken resten av kampen. til 2. omgang stilte vi med førstesekseren pluss Anton Mynster Kronborg som forsvarsbytte. Sander Akerlie sto i mål. Og vi snudde fra seks under til tre over (32-29). Det var en deilig avslutning. Den tar vi med oss inn i den siste treningsuka før kampen mot Haslum på søndag, sier Einar Veierød.

Som holder på at det sosiale tilskuddet var det aller viktigste.

Målskårere søndag: Kristoffer Norgren Olsen 7, Anders Jansrud 6 (1), Sander Wennberg Linderud 5 (2), Tarik Repesa 4, Simen Søgaard 3 (1), Anders Hallberg 3 (1), Håkon Økern 1, Magnus Galabuzi Segujja 1, Anton Mynster Kronborg 1, Sander Ree-Lindstad 1.