«Trepoengerne» kommer på rekke og rad i februar – Sandefjord

«Trepoengerne» kommer på rekke og rad i februar

I løpet av 28 dager møter Sandefjord fire av de fem lagene vi kjemper mot i tabellbunnen. Resultatene i denne perioden vi definere suksess eller fiasko for sesongen 2021-22.

Se bare:
Søndag 6. februar: Haslum borte. Haslum ligger på plassen bak oss på tabellen med 8 poeng mot våre 9. Vi slo dem 30-22 i Jotunhallen i oktober.

Onsdag 9. februar: Drammen hjemme. En kamp mot tabelltoeren som ingen regner med at vi skal kunne ta poeng i. Drammen vant 30-23 i Drammenshallen i oktober.

Søndag 13. februar: Bergen hjemme.
Bergenserne ligger helt sist på tabellen med sine 4 poeng. Vi slo dem 30-26 i Fana Arena i oktober.

Søndag 20. februar: Kolstad borte. Trønderne, som tar mål av seg til å vinne Champions League i nær framtid, innehar i øyeblikket 6. plass på tabellen med 17 poeng. Det ser trygt ut, men trenger nødvendigvis ikke å være det. Uansett, de slo oss med ett i Jotunhallen (31-30) og bør slå oss i Kolstad Arena også.

Lørdag 26. februar: Tønsberg Nøtterøy hjemme. Robert Hedins menn har ett poeng mer enn oss etter 16 kamper. To av de 10 poengene sikret de seg mot oss i Nøtterøyhallen i november (32-30).

Onsdag 6. mars: Fjellhammer borte. Laget fra Lørenskog har 15 poeng og kjemper i utgangspunktet om en sluttspill-plass. Men de grønn og gule viser manglende stabilitet, og det vil ikke overraske mange om de ender blant de siste seks på tabellen. Vi slo dem 32-29 i Jotunhallen.


Gir mer enn to poeng
Med andre ord, fire av seks kamper er «trepoenger», det vil si kamper som betyr mer enn de to poengene den gir fordi en seier samtidig sørger for at du sklir to poeng fra motstanderen eller tar to poeng innpå. Uansett hva som skjer i de øvrige kampene den runden.

En annen viktig faktor for tabellsituasjonen er innbyrdes oppgjør. Vi kan tape med 7 mot Haslum og likevel være foran dem ved poenglikhet. Vi kan tape med 3 for Bergen og oppnå det samme. Vi må slo Tønsberg Nøtterøy med 3 for å passere dem innbyrdes, og vi kan tape med 2 for Fjellhammer. Utfordringen er at vi bør vinne dem alle.

Nærme seg 20 poeng
Etter denne sekskamper-perioden er det fire oppgjør igjen: Hjemme mot Bækkelaget, borte mot Nærbø, borte mot Runar og hjemme mot Halden, sistnevnte lørdag 9. april. Det kan bli poeng der også, nærmest å tenke seg er mot Bækkelaget og Halden.

Og da har vi forhåpentligvis samlet 18-20 poeng, som bør rekke til minst en kvalifiseringsplass for fortsatt spill i REMA1000-ligaen. Det er det som må være målet nå: Å beholde plassen blant de beste etter to utfordrende korona-år.

Bildetekst
Vår kaptein Anders Hallberg skal ta med seg laget sitt inn i mange viktige «kriger» den nærmeste måneden.