2. divisjon i gang igjen – gutta åpnet med seier over Haslum – Sandefjord

2. divisjon i gang igjen – gutta åpnet med seier over Haslum

Etter to måneders pause bidro opphevingen av restriksjoner midt i januar til at 2. divisjons-lagene kunne begynne å trene for fullt igjen. Nå er kampene også i gang, og i Helgerødhallen startet Sandefjord-rekruttene en lang vårsesong med å slå Haslum 2 23-17.

Med bare seks poeng på det første ti kampene lå Sandefjord an til nedrykk da seriespillet ble satt på pause midt i desember. Kragerø lå bak med 0 poeng, Nøtterøy og Falk lå rett foran med sju. Men mandag kveld økte SH-rekruttene poengfangsten med to, og dermed klatret de også opp og forbi de to Vestfold-kollegaene foran på tabellen.

Sandefjord har et mål om å ha et lag i 2. divisjon for å sikre god kamptrening for de som ikke får spilletid på a-laget og for de beste juniorspillerne. Derfor var seieren over Haslum viktig.

Vi ledet faktisk kampen fra start til mål. Ved halvtid sto det 13-8, og utover i den andre omgangen hadde de full kontroll, selv om de nok skvatt litt til da Haslum reduserte til 15-17 midtveis i omgangen og Sandefjord like etterpå pådro seg en 2 minutters utvisning.

Laget klarte imidlertid å holde Haslum på avstand også med en spiller mindre på banen, og de var ikke engang blitt fulltallige før Mikkel Ertsås økte til 18-15. Så fulgte skåringer av Martin Lundquist og Edvin Korsane til 20-15, og kampen var i realiteten vunnet.

Nevnte Ertsås og Lundquist markerte seg spesielt godt i Helgerødhallen, sammen med keeper Eirik Jarl Haukedal. Eirik (født i 2003), som spilte EM for Norge i august, har vært plaget med skader i nesten hele sesongen. Mot Haslum viste han hvor viktig han kan bli for både A-laget, 2. divisjonslaget og LERØY-laget denne våren!

Sandefjords lag mot Haslum: Eirik Jarl Haukedal, Benjamin Stentun, Jonathan Klausen Thorstensen, Markus Hellum, Lasse Døsen 1, Robin Rødser, Mikkel Ertsås7, Hans Jørgen Bærefjell, Martin Lundquist 9 (3), Daniel Findorff, Erlend Haug Strand 2, Edvin Korsane 2, Jakob Petrzela 2.

Onsdag 16. februar er det damenes tur til å gjenåpne seriespillet. Da møter Sandefjord Gjerpen 2 i Jotunhallen (kl 20.00). Begge lagene følger opp med nye hjemmekamper til helga. Først gutta mot ROS lørdag kl 15.00, så damene mot Søgne. søndag kl 15.15. Begge kampene i Jotunhallen.

Bildetekst
Keeper Eirik Haukedal bidro sterkt til at Sandefjord slo Haslum 23-17 i 2. divisjon mandag.