Ingen seiersdans, men i det minste ett poeng: 23-23 – Sandefjord

Ingen seiersdans, men i det minste ett poeng: 23-23

Sandefjord-damene startet opp etter korona-ferien med å spille uavgjort 23-23 mot Gjerpen i Jotunhallen. Når alt kommer til alt var det kanskje et greit resultat.

Trener Petter Kjærnes stilte mange spørsmålstegn før jentene dro igang seriespillet igjen mot Gjerpen i går kveld. Og det er ikke sikkert han fikk så mange svar som han ønsket. Ikke de svarene han ønsket, heller. Men ett poeng fikk han og jentene med seg i en kamp som varierte veldig i kvalitet, fra begge lag, gjennom samtlige seksti minutter.

Sandefjord åpnet best og ledet 3-1 etter snaue fire minutter. Det så jo lovende ut. Men så kom gjestene i siget, hentet inn ledelsen og gikk i føringen på 6-5. Så fulgte lagene hverandre, med skåring i omtrent hvert angrep, fram til 12-11 til hjemmelaget.

Da stoppet det opp i en femminutters periode. Det var keeper Cecilie Wick Ullitz som holdt Sandefjord inne i kampen, men så, i løpet av de siste snaue fire minuttene i omgangen, smalt det tre ganger i nettet bak Gjerpen-keeperen. Alle tre fra Sandefjords høyreside, først Madelen Bringaker og deretter to ganger Tiril Jørstad Palm. Til pause sto det 15-12.

Trener Kjærnes antydet at de måtte tette mer bakover etter de første tretti minuttene. Etter hvilen var han nok mest opptatt av manglene framover på banen. For bomskuddene ble etter hvert mange, både på keeper og utenfor. Heldigvis fortsatte Cecilie storspillet mellom stengene, hun skal ha en stor del av æren for at det tross alt ble uavgjort og ett poeng.

Kampen manglet ikke lyspunkter, for all del. Utover nevnte Cecilie. Madelen Bringaker var god framover i første omgang, Tiril Jørstad Palm kom sterkt i det andre og ble også kampens toppskårer med sine åtte mål. Helene Fure er igang i sin strekposisjon., og Henriette Lindberg tok et stort ansvar bakover. I tillegg var Marte Holand Pettersen en viktig angrepsbrikke den tida hun orket, og Polina Gencheva er god i mange posisjoner.

Morsomt er det jo også å se at 16-åringene Mari Ellingsen og Frida Thorkildsen Haffalden ikke gjør seg bort i de minuttene de får være på banen.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Mari Ellingsen, Nicoline Ruby Jensen, Stine Norén 1, Helene Fure 3, Madelen Bringaker 4, Vilde Brenne Solli, Marte Holand Pettersen 1, Polina Gencheva 6 (2), Pia Knutsen, Frida Thorkildsen Haffalden, Tiril Jørstad Palm 7 (1), Ella Elvegård, Henriette Lindberg 1.

Bildetekst

Tiril Jørstad Palm skårer Sandefjords 23. mål og sikrer dermed uavgjort etter en sterk avslutning hvor jentene gikk fra 21-23 til 23-23.