Tøffere motstand for SH-damene mot Aker – Sandefjord

Tøffere motstand for SH-damene mot Aker

Sandefjord-damene møter topplaget Aker 2 i Ullernhallen onsdag (kampstart 20.00). Da får vi se hva som bor i laget til Petter Kjærnes!

Det har vært en grei oppstart etter den lange korona-pausen. Først hjemmekamp mot Gjerpen 2, deretter mot Søgne – begge to lag som ligger i bunnen av tabellen. En poengfangst på tre er nok poenget mindre enn de hadde håpet på, men likevel godkjent.

Søndagens møte med Søgne ble aldri noen virkelig kamp. Sandefjord ledet 11-4 før kvarteret var spilt, og det fortsatte egentlig omtrent i samme dur kampen ut. Ved pause sto det 20-10, og ved fulltid 35-21. Med andre ord, damene våre var sin motstander fullstendig overlegen. Det var veldig klart og tydelig hvilket lag som var det beste.

Det mest oppløftende for Petter Kjærnes var nok å se at hele elleve spillere noterte seg i målprotokollen denne gangen. Polina Gencheva ble nok en gang toppskårer med sine sju mål, mens 16-årige Frida Thorkildsen Haffalden fikk gleden av å putte tre baller bak Søgne-keeperen. Hennes tre første i 2. divisjon.

Laget mot Søgne: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Mari Ellingsen, Nikoline Krucov Jensen 1 (1), Stine Norén 2, Helene Fure 5, Madelen Bringaker 1, Vilde Brenne Solli 3, Marte Holand Pettersen 4, Polina Gencheva 7 (1), Pia Knutsen 3, Frida Thorkildsen Haffalden 3, Tiril Jørstad Palm 5, Henriette Lindberg 1.

Mot Aker onsdag blir det garantert tøffere. De ligger på andreplass på tabellen, poenget bak Larvik Turn og med en kamp mindre spilt. De har ni seirer, en uavgjort og ett tap så langt i sesongen. Lagene har ikke møtte hverandre tidligere, returkampen går 16. mars.

SH-rekruttene i framgang

SHs rekruttlag i herrer 2. divisjon spilte også i helga. De møtte Ros og tapte med bare fem mål (28-33), mot 13 i Ros Arena i oktober.

Nok en gang var det 18-åringene Mikkel Ertsås og Martin Lundquist som imponerte mest ute på banen. Til sammen skåret de 16 av Sandefjords 28 mål! Men kred også til Daniel Jacobsen Findorff og Erlend Haug Strand for gode avslutninger.

De første sytten minuttene av kampen må de imidlertid bare glemme. Gjestene ledet hele 9-0! Det eneste Sandefjord hadde levert var to timeouter og 2×2 minutters utvisning. Derfra og ut vant de 28-24!

Det er ikke første gangen Sandefjord-rekruttene blir tatt på senga, det skjer gjentatte ganger. Og da blir det vanskelig å vinne kamper også. Men de skal ha for at de reiste seg, kjempet seg inn i kampen og til slutt klarte et akseptabelt resultat.

Sandefjords lag mot Ros: Benjamin Stentun, Jonas Silsand Johannessen, Jakub Petrzela, Jonathan Klausen Thorstensen, Markus Hellum, Lasse Døsen 1, Robin Rødser, Mikkel Ertsås 7, Hans Jørgen Bærefjell, Martin Lundquist 9 (2), Daniel Jacobsen Findorff 6, Ole Holdal Løveid, Erlend Haug Strand 5.

Bildetekst
Polina Gencheva blir en stadig mer sentral spiller hos SH-damene. Mot Søgne ble det 7 mål.