– Imponert over Nøtterøy-mobiliseringen! – Sandefjord

– Imponert over Nøtterøy-mobiliseringen!

Det er et klassisk nabooppgjør som venter i Jotunhallen i kveld kl 18.00: Sandefjord mot Tønsberg Nøtterøy. Men denne gangen ligger det en skygge over kampen; Nøtterøy har fristilt alle sine spillere og stiller med et lag bestående av 4-5 eliteseriespillere og resten fra 2. divisjon. Sandefjord-trener Einar Veierød er likevel klar: – Det er betydelig mer rutine hos Nøtterøy enn hos oss, de er godt besatt på alle plasser. Og de siste to kampene deres har vist hvor skadelig et skadeskutt rovdyr kan være!

Det er alltid spesielt for Einar å møte Nøtterøy. Han kommer fra øya, har familien sin der, og har spilt for klubben. Derfor har han også med tungt hjerte fult med på de siste ukenes utvikling i klubben, som førte til at spillerne for et par uker siden ble fristilt fra sine kontrakter. Det vil si, de fikk anledning til å finne seg andre arbeidsgivere fordi klubben ikke hadde penger til å betale lønningene deres.

Siden har de spilt to kamper; mot Kristiansand (tap 38-31) og Haslum (tap 28-26). Lagoppstillingen mot Haslum viste at de har mistet 12-12 av de faste a-lagsspillerne sine. Likevel var det are helt på tampen av kampen at Haslum klarte å sikre seg et lite overtak.

Sterke i motgang
Veierød er derfor opptatt av at vi møter noe helt annet enn «et forsterket 2. divisjonslag» i kveld.

– Det er langt fra min holdning til Nøtterøy. Jeg er imponert over mobiliseringen de resterende spillerne og alle som er er glad i klubben har gjort. I motgang er folk sterke, det viser seg her også, sier han.

-Så du er ikke redd for at at vi kan undervurdere dem, i den situasjonen de er i?

– Vi må gå til kampen med respekt, ydmykhet og en innstilling på å være en best mulig utgave av oss selv. Vi har nok å ta tak i i eget lag, og må heve vår prestasjon betydelig fra de to siste matchene. Gjør vi ikke det, blir det heller ikke poeng mot et hardt kjempende Nøtterøy.

Håper det ordner seg
– Som Nøtterøy-gutt, hva tenker du om det som har skjedd i klubben?

– Det er bare trist. Jeg håper av hele mitt Nøtterøy-hjerte at det ordner seg for klubben slik at fokuset fremover igjen kan bli på sportslige prestasjoner og fortsatt utvikling av unge lokale spillere, sier Veierød.

En kamp vi MÅ vinne
Kveldens kamp er uhyre viktig for Sandefjords mulighet til å klare en kvalikplass i årets REMA1000-liga. Seier vil bringe oss helt opp i ryggen på Haslum, tap vil sende oss fem poeng bak dem. Med bare fem kamper igjen kan det bli en vanskelig, om ikke umulig oppgave.

For Nøtterøys del er det om mulig enda viktigere. De ligger poenget bak oss på nest siste plass, og selv en luke på bare tre poeng kan bli tung å tette.

– Kvalikplass er det beste vi kan håpe på. Kampen lørdag må vinnes om håpet fortsatt skal leve. Men vi vet at vi har alt i egne hender! sier Einar Veierød.

Bildetekst
SH-trenerne Einar Veierød og Anders Holand Pettersen får en tøff oppgave med å sikre at begge poengene blir igjen i Jotunhallen etter kveldens møte med Tønsberg Nøtterøy.