Solid 2. omgang ga grei seier til Sandefjord-damene over Kjelsås: 33-26 – Sandefjord

Solid 2. omgang ga grei seier til Sandefjord-damene over Kjelsås: 33-26

Det var lite som stemte i første omgang, men desto mer i den andre. Dermed sikret Sandefjord-damene seg to nye poeng i 2. divisjon. Kjelsås ble slått 33-26 i egen hall. Etter 13 serierunder ligger vi på 4. plass med god margin til lagene nederst på tabellen.

Sandefjord-damene spilte sin fjerde kamp på kort tid etter korona-pausen, og med seier over Kjelsås sørget de for at det ble fem poeng til sammen på de fire kampene. Med det har de etablert seg som et lag på øvre del av tabellen. Det er nok et litt for stort sprang opp til de tre topplagene (Aker 23 poeng – 13 kamper, Larvik Turn og OSI 20 poeng – 12 kamper), men damene bør være meget godt fornøyd med ståa. Sandefjord er ett av få 2. divisjonslag med mange spillere over 20 år. Det har vært et betydelig minus i de to årene som er gått siden koronaen stengte ned Norge og idretten.

Mot Kjelsås ble det en rotete førsteomgang. Sandefjord gjorde for mange tekniske feil, feilvurderinger og dårlige skudd, og i eget forsvar glapp det i samarbeidet i flere perioder. Trener Petter Kjærnes er fortsatt tvunget til å hvile sentrale spillere i perioder på grunn av helsa, og det kom godt til syne disse første tretti minuttene.

Likevel klarte de å rive til seg en ettmåls ledelse til pause etter en skåring av Polina Gencheva helt på tampen av omgangen.

Flott keeper-spill
Åtte minutter ut i den andre omgangen sto det 20-20. Cecilie Wick Ullitz i Sandefjord-målet hadde imidlertid funnet mer og mer ut av Kjelsås-angriperne, og nå stengte hun nærmest målet, samtidig som Marte Holand Pettersen, Tiril Jørstad Palm og Frida Thorkildsen Haffalden skåret tre på stripe og ga gjestene en tremåls ledelse på 23-20.

Det viste seg at da var kampen i realiteten kjørt. På de neste tolv minuttene skåret Sandefjord ni mål mot Kjelsås sine tre, ledelsen var på ni mål (32-23) og Kjærnes kunne lette litt på trykket, sette inn spillere som hadde fått lite spilletid så langt og sikre en komfortabel seier uten å overbelaste sentrale spillere på laget.

6 kamper på 14 dager
Nå får Sandefjord-damene en liten kamppause før det kommer en ny hektisk periode. Fra 10. til 23. mars skal det spilles seks kamper, hvor bare én er på hjemmebane. Programmet ser slik ut:

10. mars: Pors – Sandefjord
16. mars: Sandefjord – Aker Topphåndball
19. mars: Våg – Sandefjord
20. mars: Søgne – Sandefjord
23. mars: Hokksund – Sandefjord

Det blir spennende å se hvor mange poeng de kan kapre i løpet av denne perioden. Skal vi tippe på sju?

Sandefjords lag mot Kjelsås: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Tiril Jørstad Palm 5, Madelen Bringaker 3, Stine Norén 4, Helene Fure 4, Marte Holand Pettersen 4, Polina Gencheva 5 (2), Frida Thorkildsen Haffalden 4, Karoline Fure 1, Pia Knutsen, Mari Ellingsen 2. Elise Andersen 1, Nikoline Krucov Jensen, Emma Røisgård.

Bildetekst
Tiril Jørstad Palm var tilbake etter sykdom og skåret fem fine mål for Sandefjord i seieren over Kjelsås søndag.