En kamp på kniven for to gode venner – Sandefjord

En kamp på kniven for to gode venner

Med fem kamper igjen å spille virker det klart kampen om den siste kvalifiseringsplassen for fortsatt spill i REMA1000-ligaen står mellom Sandefjord og Haslum. Det betyr samtidig en kamp på kniven for trenerkollegaene og vennene Einar Veierød og Tom-Eirik Skarpsno.

– Kvalikplass er det beste vi kan håpe på, sa Sandefjord-trener Einar Veierød før lørdagens kamp mot Tønsberg Nøtterøy. Da fikk vi de poengene vi trengte for å henge med i kampen om tabell-plassene 9-11, som vil gi oss et forlenget håp om spill mot håndball-Norges beste lag også neste sesong.

Etter to koronaår er nemlig situasjonen den at REMA1000-ligaen har vokst fra 12 til 14 lag. Den økte fra 12 til 13 foran sesongen 21-22, da vi fikk plass uten å gjennomføre kvalifiseringskampene mot Runar. Så økte den fra 13 til 14 foran inneværende sesong, fordi ett lag (Kristiansand) rykket rett opp fra 1. divisjon, mens de tre dårligste lagene i REMA1000-ligaen spilte kvalifiseringskamper mot lagene 2-4 i 1. divisjon. Siden ingen rykket rett ned, ble eliteserien utvidet med ett lag.

Sandefjord vant som dere sikkert husker 2-1 i kamper mot Follo, mens Nøtterøy slo ut Viking Stavanger og Halden slo ut Falk.

Ned fra 14 til 12 lag
Fra neste sesong skal det være 12 lag i eliteserien igjen. Åtte lag kan konsentrere seg om sluttspillet. Tre lag rykker rett ned, mens ett lag rykker rett opp. Da er det tre plasser igjen å slåss om. Derfor spilles det puljespill med dobbelt serie både i REMA1000-ligaen (lag 9, 10 og 11) og i 1. divisjon (lag 2, 3 og 4). De to beste lagene i eliteserie-sluttspillet beholder plassen. Det dårligste laget spiller kvalifiseringskamper (best av 3) mot det beste laget av de tre i 1. divisjon. Da er alle passene fordelt, og håndball-Norge kan fortsette i sitt vante spor.

Tabellsituasjonen per 28. februar er slik for de sju nederste lagene:

Alle lagene har fem kamper igjen, bortsett fra Halden som møter Nærbø borte i en vanskelig hengekamp onsdag.


Med vårt kampprogram kan vi i beste fall sikre oss 4-5 poeng på de siste fem kampene. Det betyr maks 18 poeng, noe som trolig ikke holder mot verken Bekkelaget eller Halden. Men det kan holde mot Fjellhammer, som vi slo med tre mål i Jotunhallen før jul. Og det kan holde mot Haslum, som vi også har på innbyrdes oppgjør. Det betyr at vi går foran dem på tabellen ved poenglikhet.

Sandefjords neste kamper er som følger:

Søndag 6. mars: Fjellhammer (B)
Søndag 13. mars: Bækkelaget (H)
Søndag 27. mars: Nærbø (B)
Søndag 3. april: Runar (B)
Lørdag 9. april: Halden (H)

Vårt tips: 4-5 poeng

Haslums gjenstående kamper:

Søndag 6. mars: Bækkelaget (B)
Onsdag 9. mars: Nærbø (H)
Søndag 27. mars: Halden (B)
Søndag 3. april: ØIF Arendal (B)
Lørdag 9. april: Runar (H)

Vårt tips: 2-3 poeng


Fjellhammer har dette programmet:

Søndag 6. mars: Sandefjord (H)
Søndag 13. mars: Bergen (B)
Søndag 27. mars: Kolstad (H)
Onsdag 6. april: Drammen (B)
Lørdag 9. april: Tønsberg Nøtterly (B)

Vårt tips: 2-3 poeng

Haldens siste kamper:

Onsdag 2. mars: Nærbø (B)
Lørdag 5. mars: Elverum (H)
Lørdag 12. mars: Kristiansand (B)
Søndag 27. mars: Haslum (H)
Søndag 3. april: Bergen (H)
Lørdag 9. april: Sandefjord (B)

Vårt tips: 3-4 poeng

Bækkelaget avslutter slik:

Søndag 6. mars: Haslum (H)
Søndag 13. mars: Sandefjord (B)
Søndag 27. mars: Bergen (H)
Søndag 3. april: Tønsberg Nøtterøy (H)
Lørdag 9. april: Kolstad (B)

Vårt tips: 5-6 poeng

Ny rysare søndag
Halden og Bækkelaget kommer nok til å klare en sluttspillplass, selv om begge skulle tape for Sandefjord. Fjellhammer derimot har vist en nedadgående kurve. På de fem kampene i februar har de tatt ett fattig poeng etter uavgjort hjemme mot ØIF Arendal, mens de har tapt for Kristiansand, Elverum, Haslum og Runar.

Det betyr at kommende søndags oppgjør mot Fjellhammer i Lørenskoghallen blir nok en avgjørende kamp for Einar Veierøds menn. En seier der vil sette kraftig press på Fjellhammer, samtidig som den kan gjøre at vi krabber over nedrykksstreken. Forhåpentligvis for å bli der!

Bildetekst
To gode venner som slåss innbitt om den siste kvalifiseringsplassen i årets REMA1000-liga: SH-trener Einar Veierød og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.