Kan vi pynte på statistikken? – Sandefjord

Kan vi pynte på statistikken?

Søndag møter vi Fjellhammer i Lørenskoghallen. Siden Fjellhammer rykket opp fra 2. divisjon i 2019 har vi møtt dem to ganger på bortebane og tatt med oss tre av fire poeng.

Det er morsomt å spille viktige kamper, men av og til kan det føles mer slitsomt enn gøy! Sandefjord ligger tredje sist på tabellen, under nedrykksstreken, og jakter poeng i hver eneste kamp. Og de to første, mot Fjellhammer borte og Bekkelaget hjemme, er i utgangspunktet de to med størst muligheter, sammen med sesongavslutningen mot Halden hjemme i Jotunhallen.

Og som vi har skrevet tidligere, vi trenger nok ytterligere 4-5 poeng for å sikre en plass blant de tre lagene som får spille kvalifiseringsspill for fortsatt eliteseriespill.

For bare tre år siden var Fjellhammer et 2. divisjonslag. De rykket opp til 1. divisjon i 2019, spilte seg rett igjennom divisjonen og har de to siste årene etablert seg i REMA1000-ligaen. I fjor var de gode i starten på sesongen og sikret seg nok poeng til å havne på 10. plass, rett over nedrykksstreken. Samme plassering har de i år, tre poeng foran Sandefjord.

Det betyr at en seier for de blå søndag gjør at de krabber helt opp i ryggen på Fjellhammer. Det kan også innebære at de passerer Haslum, som har en vanskelig bortekamp mot Bækkelaget samme dag.

Litt statistikk til slutt også: På de sju møtene mot Fjellhammer de tre siste sesongene står Sandefjord med denne rekka: 2 seirer, 2 uavgjort og 1 tap. Kan vi håpe på 3-2-1?

Bildetekst
Sande Ree-Lindstad i aksjon mot Fjellhammer i Jotunhallen i fjor. Han kan bli sentral på søndag også.