Sander (22) tar to nye sesonger: – Trives så godt i Sandefjord! – Sandefjord

Sander (22) tar to nye sesonger: – Trives så godt i Sandefjord!

Nå er det klart: Sander Wennberg Linderud (22) fortsetter i blått i to år til. I går signerte han en ny kontrakt som binder ham til Sandefjord til 2024.

Han kom til Sandefjord fra Elverum i 2020. Da han signerte kontrakten i januar det året, spilte klubben i 1. divisjon. Da han kom med flyttelasset i juni, var plassen i REMA1000-ligaen sikret. Vi endte på tredjeplass i 1. divisjon det året og skulle spilt kvalifiseringskamper mot Runar, men koronapandemien satte en stopper for flere kamper og håndballforbundet besluttet at begge lagene fikk plass på høyeste nivå.

To år senere er vi fortsatt i REMA1000-ligaen, ikke minst takket være Sander Wennberg Linderud. Han troner suverent på poengtoppen med 148 mål og 218 assists på de 36 kampene han har spilt for Sandefjord i eliteserien. Det gir et snitt på imponerende 4 mål og 6 assists!

Trives veldig godt
Derfor er det ingen grunn til å lure på hvorfor vi ville forlenge kontrakten med Sander. Men hvorfor ville han det samme?

– Jeg trives veldig godt både på laget og i byen. Jeg har utviklet meg masse som håndballspiller, ikke minst har jeg fått mye ansvar. Det trives jeg veldig godt med, sier Sander, og fortsetter:

– Vi er en veldig bra gjeng i laget. Det er rett og slett moro å spille kamper sammen!

Han legger heller ikke skjul på at livet utenfor håndballbanen er bra. Han er kjæreste med Silje Engelstad, lillesøsteren til lagkamerat Fredrik, og den familien har også vært viktig.

– Og så leier Simen (Søgaard) og jeg en hybel hos to mennesker som er veldig greie og som skjemmer oss bort!

Marianne Sundfær, hører du det?

Sander har studert barnevern i Porsgrunn det siste året. I en slik sammenheng passer det nok også godt med to nye år i blått.

Holder høyeste nivå
– Det er lenge siden vi bestemte oss for at vi ville ha med Sander videre. Han har vist at han er en god spiller på høyeste nivå i Norge. Ikke bare skårer han mange mål, han er også mye nest sist på ballen. Dessuten er han godt likt blant de andre på laget, både spillere, trenere og støtteapparat, sier sportslig leder i Sandefjord, Ole Thomas Nøstvold.

– Plassen i eliteserien er ikke sikret ennå, og blir det vel kanskje heller ikke før i mai en gang. Er det noen nedrykksklausul i kontrakten?

Nei, det er det ikke, sier Ole Thomas Nøstvold.