Etter fem år i Falk flytter Johannes (20) til Sandefjord – Sandefjord

Etter fem år i Falk flytter Johannes (20) til Sandefjord

Han er bare 20 år, men likevel blant de mestskårende i 1. divisjon. Han er landslagsspiller for Norge (LM02) og kommer til Sandefjord etter denne sesongen for å bli enda bedre. Sandefjords første nysignering i 2022 heter Johannes Gurrich!

Så langt har høyreback Sander Wennberg Linderud og midtback Sander Ree-Lindstad forlenget sine kontrakter med Sandefjord Håndball. Nå kommer den første nysigneringen også: Johannes Gurrich fra Falk, en 20-åring på 1,91 cm og med en skuddarm som så langt har bidratt med 88 mål i 1. divisjon. Med det er han nummer 11 på toppskårerlista og Horten-lagets soleklare toppskårer.

– Mine styrker på banen er at jeg er en toveisspiller som kan bekle flere roller i angrep. I tillegg har jeg et godt skudd og er ganske hurtig.

Det sier Johannes Gurrich når han skal beskrive seg selv som håndballspiller. Og til de som lurer: Ja, han er i familie med Kragerø-veteranen Stig Gurrich. Stig er onkelen hans, og i Kragerø spiller også fetteren Lars Eivind, med mellomnavn Stärk (for de som husker legendenLars Stärk).

Med andre ord, det er håndball på alle bauger og kanter for Johannes, som vokste opp i Holmestrand, men som byttet klubb til Falk da han var 15 år. Ikke dumt det, for på de årene har han fått med seg 21 yngre-landskamper, og i påska drar han til Frankrike med 02-landslaget for å pynte ytterligere på den statistikken.

Nå går han fra mørkeblått til mellomblått for de neste to sesongene, samtidig som han skal fullføre studier i skipsfart og logistikk på Bakkenteigen. Blir det noe fritid til overs, brukes den ofte til aktiviteter som golf, frisbee golf og panel tennis. Ikke ulikt endel andre spillere på Sandefjord, for øvrig. 🙂

– Jeg trur jeg kan utvikle meg videre i Sandefjord, sier Johannes. – Jeg har hørt så mye bra om klubben og om trenerne, så jeg gleder meg til å bli en del av den.

– Men du risikerer å møte gamleklubben din i 1. divisjon?

– Jeg håper selvsagt at dere klarer å beholde plassen i REMA1000-ligaen, men går det ikke så skal jeg bidra til at vi vinner så mange kamper at oppholdet i 1. divisjon blir så kort som mulig!