– Dette skal IKKE bli min siste SH-kamp! – Sandefjord

– Dette skal IKKE bli min siste SH-kamp!

Etter fire år som Sandefjord-spiller drar Simen Søgaard til Fjellhammer neste sesong. Men først skal han bidra til at vi beholder plassen i REMA1000-ligaen. Og den kampen starter allerede mot Halden lørdag!

– Vi skal vinne lørdag, og vi skal beholde plassen i eliten. Så enkelt er det, sier Simen Søgaard før helgas avslutningsrunde i REMA1000-ligaen. En avslutning som for øvrig lukter svidd. Det er bare oppgjørene Bergen – Nærbø og Elverum – Drammen som kan regnes som betydningsløse i den forstand at de ikke har avgjørende betydning for noen av lagene. I de øvrige fem kampene står det en hel del på spill.

Ikke minst gjelder det vårt møte med Halden. Vinner vi, er vi kvalifiseringsklare, dvs at vi blir nr 11 og får muligheten til å spille videre om retten til den siste eliteserieplassen i 2022-23 sesongen. Spiller vi uavgjort, er vi avhengige av at Haslum ikke tar mer enn ett poeng mot Runar i Nadderud Arena. Taper vi, må Haslum gjøre det samme. Og alle kampene starter til samme tid – kl 18.15 lørdag.

Trenger ny utfordring
Men tilbake til Simen. 24. mars 2018 kom det en mail til klubb-eposten vår. Den innledet slik: «Hei. Mitt navn er Simen Søgaard og jeg er 18 år. Jeg er fra Elverum hvor jeg har levd og spilt håndball hele livet. Jeg er en Høyre kant spiller med mine styrker i avslutningsteknikk og kontringsspillet.»

Lenger ned i eposten sto det: «Siden nåløyet for å slippe til på A-lags nivå i Elverum er relativt lite har jeg i samspill med klubben kommet fram til at jeg kanskje trenger en ny utfordring for å fortsette å utvikle meg maksimalt. Jeg ønsker å ta et steg videre, få nye utfordringer og få en mer stabil høy treningshverdag. På denne måten håper jeg å kunne ta steg til å bli en stabil eliteseriespiller i løpet av 2-3 år. «

Han var ute etter en klubb å utvikle seg i, og syntes Sandefjord hørtes interessant ut. Vi likte offensiviteten og tegnet kontrakt med 18-åringen. Det har vi ikke angret på en eneste dag.

Simen Søgaard i skåringsposisjon mot Bergen.


Stor utvikling
Den første sesongen i SH-trøya skåret Simen 37 mål på 21 kamper i 1. divisjon, et snitt på 1,8 mål. I årets sesong i eliteserien ligger han foreløpig på 42. plass på toppskårerlista med 86 mål på 24 kamper, et snitt på 3,6. Til sammenligning har André Tuzov 88 mål på 24 kamper for Runar, mens Viktor Petersen Norberg har 86 mål på 25 kamper for Drammen. Da snakker vi utvikling!

– Jeg har trivdes ekstremt godt med alle i og rundt SH. Og det kommer til å bli trist å reise herfra. Men samtidig har jeg vært her i fire år. Det er kanskje på tide å prøve noe nytt. Og da tror jeg Fjellhammer kan være et bra sted å gå, sier Simen.

Kan møte nyklubben
Han vet selvfølgelig godt at dersom SH skal beholde plassen i REMA1000-ligaen så kan det være på bekostning av nettopp Fjellhammer. Lørenskog-laget er allerede klare for play off-spill, de ender som nummer 10 årets serie. Om det tredje laget blir Halden, Kristiansand eller Bækkelaget, avgjøres ikke før på lørdag.

Men Simen er uansett ikke i tvil: SH skal være en eliteserieklubb også når han pakker koffertene og drar til Lørenskog.

Månedens lag
Som vi skrev tirsdag fikk SH sin første spiller på et «Månedens lag» i REMA1000-ligaen i mars, og det var ikke overraskende Simen som høyre kantspiller.

– Det er jo stas, men jeg hadde ikke kommet dit uten gode lagkamerater, sier Simen Søgaard.

Lørdag smeller det i Jotunhallen kl 18.15 mot ett av de to lagene vi ikke har tatt poeng fra i eliteserien så langt. Måtte den statistikken ryke!