Slik blir avslutningen for laget som blir nummer 11 – Sandefjord

Slik blir avslutningen for laget som blir nummer 11

Først skal det avgjøres hvem som kaprer den viktige 11. plassen i årets REMA1000-liga. Blir det Sandefjord, eller blir det Haslum? Så gjenstår 4-7 kamper til for laget som går seirende ut av den duellen.

I denne saken skal vi la lørdagens kamper ligge, men forsøke å beskrive hva som skjer videre for det laget som tar den siste play off-plassen i serien. En plass vi selvsagt håper ender hos de blå.

Etter påsken starter det opp et play off-spill med tre involverte lag; nummer 9, 10 og 11 på den endelige tabellen for sesongen 2021-22. Det er allerede satt opp seks spilledatoer: 21. april, 24. april, 27. april, 1. mai, 4. mai og 8. mai.

Fire play off kamper
Hvem som spiller når og hvor blir avgjort mandag 11. april. Men det skal spilles dobbel serie, dvs at lagene skal møtes både borte og hjemme. Dermed blir det fire kamper på hvert lag.

Lag nr 9 starter play off med 2 poeng, lag nr 10 med 1 poeng og lag nr 11 med 0 poeng. Og ved poenglikhet rangeres lag nr 9 først, deretter nr 10 og 11. Det vil si at lag nr 11 må ta ett poeng mer enn lag nr 9 eller nr 10 for å unngå sisteplassen. 

To-tre kvalik-kamper
Og det er det det hele handler om: Unngå sisteplassen i play off-spillet. For det laget som ender nederst av de tre må ut i kvalikspill mot et lag fra 1. divisjon. Da spilles det best av 3 kamper, og REMA1000-laget har fordel av første og eventuelt tredje kamp på hjemmebane. Kampdatoene er fastsatt her også: 11., 15. og 19. mai.

I 1. divisjon gjennomføres et tilsvarende play off, men da med lagene som endte på 2, 3 og 4. plass. Det er allerede klart at Viking HK (Stavanger) blir nummer 2, og de to andre plassene er en kamp mellom Viking TIF (Bergen) og Follo. I øyeblikket ligger de a poeng, med bergenslaget foran på innbyrdes oppgjør. Viking TIF, med fjorårets SH-keeper Christian Morillo Lyngbø og Sondre Kjendalen i stallen, har nok også en fordel av å møte Stavanger hjemme i siste runde, mens Follo skal ut mot tidligere nevnte Viking HK i Stavanger.

Vant mot Follo
Sandefjord spilte kvalifisering mot Follo foran denne sesongen. Etter tremålstap (29-32) hjemme i åpningskampen slo vi tilbake med hele 36-25 i borteoppgjøret. Den siste kampen, som ble utsatt i nesten to uker på grunn av coronautbrudd, ble et ulidelig spennende oppgjør som til slutt endte med 24-23 seier til Sandefjord.

Det er morsomt å spille kamper, men la oss håpe at det ikke blir flere enn fire til denne sesongen dersom vi skulle få den play off-plassen vi så inderlig ønsker oss!

Bildetekst
Tarik Repesa må regne med minst like tøffe arbeidsforhold lørdag som da vi møtte Halden i Remmenhallen i serieåpningen.