Den beste dagen-derpå vi kunne ønske oss – Sandefjord

Den beste dagen-derpå vi kunne ønske oss

Lørdag 9. april var en tung dag for Sandefjord Håndball, med tap for Halden og nedrykk til 1. divisjon. Da hjalp det mye å være i Jotunhallen i går og se damelaget vårt knuse Runar og vinne hele 33-15 (17-6)!

Ja, de ønsket seg revansj. For det sure tapet i Runarhallen før jul, der en dårlig 2. omgang ødela alt for de blå og de tapte 29-33. Og ja, de fikk den revansjen. Og mere til. For makan til lekestue! 7-2 midtveis i 1. omgang, 17-6 til pause. 27-11 midtveis i 2. omgang, og altså 33-15 ved fulltid. En maktdemonstrasjon var det, rett og slett. Det var minst én divisjons forskjell på de to lagene i dag.

– Deilig! sa trener Petter Kjærnes etterpå. Han gledet seg over keeperspillet, han gledet seg over forsvarsspillet og han gledet seg over angrepsspillet. Sandefjord lyktes i alle faser av kampen, mens Runar nesten ikke lyktes med noe.

Sjelden har vi sett Sandefjord-damene så dynamiske i forsvar, så gode til å støte på de rette spillerne, så gode til å jobbe sammen inne på strek. Bakerst sto Cecilie Wick Ullitz kanonbra, og jammen fulgte ikke Marion Helland opp de hun fikk stå de siste 10-12 minuttene.

Framover er det vanskelig å komme utenom Tiril Jørstad Palm, som ble kampens suverene toppskårer med hele 14 mål, hvorav tre fra 7-meterstreken. De aller, aller fleste på kontringer som en konsekvens av godt forsvars- og keeperspill. Men det var flere som fungerte godt. Helene Fure inne på strek, Henriette Lindberg, Marte Holand Pettersen og Madelen Bringaker i bakspipllerposisjonene; de fikk flyt og fart i ballen, og de gangene de var ekstra presise levert de også angrepsspill av høy klasse.

– Det var godt å se at vi kunne gjennomføre en hel kamp. Selv om vi byttet litt mot slutten, og lot flere av ungjentene få prøve seg, klarte de likevel ikke å hente inn noe på oss, sa Petter Kjærnes.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Olivia Haugland, Enna Røisgård 1, Stine Norén 2, Helene Fure 5, Madelen Bringaker 3, Vilde Brenne Solli, Marte Holand Pettersen 2, Polina Gencheva 2, Pia Knutsen, Nikoline Krucov Jensen, Tiril Jørstad Palm 14 (3), Henriette Lindberg 4.

Bildetekst
Tiril Jørstad Palm jakter skåring. I duellene med Runars keepere vant hun de aller fleste.