Utrolig opphenting av SH-rekruttene! – Sandefjord

Utrolig opphenting av SH-rekruttene!

Alt så tapt ut til pause, da Herkules ledet 19-10 og styrte absolutt hele kampen. Ingen så for seg at gjestene i blått skulle snu opp ned på alt og vinne 32-29!

Makan til snuoperasjon som den SH-rekruttene leverte i andreomgangen mot Herkules i kveld er det sjelden vi ser. Veldig sjelden. For alt så håpløst ut de første tretti minuttene. Forsvaret satt ikke, angrepet satt ikke, skuddene var for svake og redningene for få. Hjemmelaget hadde full kontroll, økte sakte, men sikkert nesten minutt for minutt og ledet med ni til pause.

Hva som skjedde i pausen skal trener Fredrik Svendsen få si noe om seinere. Men det satte i hvert fall fart i gutta. I løpet av ti minutter var 19-10 og utklassing blitt til 22-18 og full kamp. Anført av keeper Benjamin Stentun, Martin Lundquist og Sander Haakestad spilte de plutselig skjorta av de kule og grønne. Målene rant inn framover, mens Benjamin stengte bakover. Kunne det likevel gå? Skulle det uvirkelige bli virkelig?

Sander Haakestad ordnet 22-19 også, men så fikk Jakub Petrzela sin andre utvisning, og Herkules benyttet anledningen. Halvveis i omgangen var de fire mål foran igjen (25-21).

Helblå avslutning
Men deretter var det nesten bare Sandefjord. Herkules skåret fire fattige mål på de siste 15 minuttene, ikke minst takket være keeper Benjamin. Og på motsatt side rant målene inn. Haakestad, Lundquist, Magnus Galabuzi Segujja, Edvin Korsane, Erlend Haug Strand – målskårerne sto i kø, brukte lukene i Herkules-forsvaret og var ajour på 28-28 med fem minutter igjen å spille. Ikke minst var de to Segujja-målene i undertall viktige.

Fire minutter før slutt sendte Erlend Haug Strand oss foran for første gang i kampen (29-28). Da øynet vi i det minste ett poeng. Like etter gled Sander Haakestad igjennom og gjorde 30-28. Herkules reduserte én gang, men Edvin Korsane og Haakestad fikk Glen og æren av å sikre de to særdeles viktige poengene med hver sin skåring.

En liten hårføner!
– Og ja, Fredrik, hva sa du egentlig i pausen?

– Det egner seg nok ikke på trykk. Det er ikke så ofte jeg hisser meg opp, men i dag gjorde jeg det. For makan til likegyldighet som det vi viste i første omgang har jeg sjelden sett. Så ja, det ble en liten hårføner!

Utrolige Benjamin
– Men bortsett fra noen sannhetens ord, hva var det viktigste som skjedde i den andre omgangen?

– Benjamins keeperspill var selvsagt utrolig viktig, han fikk gutta til å tru at det tross alt var mulig. Og da ble det mye mer vilje i spillet vårt. Før pause var vi feige, spilte på tvers og turte liksom ikke å satse. Gutta fikk beskjed om å satse mer på yttersidene av Herkules-forsvaret, mellom enerne og toerne. Vi spiller tross alt mesteparten av kampen med to kantspillere bak på banen (Strand og Haakestad), og da er det greit å unngå midtforsvaret. Og de tok signalet, heldigvis, sier Fredrik Svendsen, som også trekker fram Martin Lundquists avslutninger og Erlend Haug Strands innsats i et offensivt 5-1 forsvar.

Vi kan det meste
– Det var i hvert fall deilig å ha litt flyt. Og godt å vise at vi kan avgjøre så viktige kamper, selv med det utgangspunktet vi ga oss selv. Nå er det Urædd i Helgerødhallen på mandag (kampstart 20.30), det er heller ikke en umulig oppgave, sier Fredrik Svendsen.

Sandefjords lag mot Herkules: Eirik Haukedal, Benjamin Stentun, Jonas Silsand Johannessen, Jakub Petrzela 3, Jonathan Thorstensen 1, Markus Hellum, Lasse Døsen 2, Magnus Galabuzi Segujja 3, Hans Jørgen Bærefjell, Martin Lundquist 7, August Molander, Edvin Korsane 5, Erlend Haug Strand 3, Sander Haakestad 8 (5).