Veierød tar ny sesong: – Blir her til jeg blir kasta ut! – Sandefjord

Veierød tar ny sesong: – Blir her til jeg blir kasta ut!

Einar Veierød har vært trener i Sandefjord Håndball nesten sammenhengende siden høsten 2011. Nå har han sagt ja til nok en sesong som sjef for SH-gutta, denne gang i 1. divisjon. Og ifølge ham selv må vi ta i litt for å bli kvitt ham!

Han er blant de lengstvirkende trenerne i norsk elitehåndball. Før han kom til Sandefjord trente han Runar i flere sesonger, klubben han også spilte for i eliteserien. I tillegg har han vært landslagstrener for den meget spennende 1994-årgangen, med Sander Sagosen i spissen.

Men når Sandefjord spør, sier Einar ja. Eller som han selv formulerer det: – Så lenge jeg ikke sier opp sjøl, får det bli opp til spillerne og klubben å si at «nå er det nok, Veierød». Så skal jeg nok lystre. Men inntil da??!!

Ikke noe nederlag
Etter to sesonger med plass i REMA1000-ligaen var det nok mange som tenkte at «nå er det vel en sjanse for at Veierød forsvinner også.» Det er rart med det, en divisjon ned kan ofte sees på som et bittert nederlag. Men Einar ser det ikke slik:

– Det ligger en betydelig drivkraft i å få denne gjengen opp igjen. For en gangs skyld har vi klart oss nesten uten utskiftinger av mannskap, nå kan vi bygge videre på en stabil og god prestasjonsgruppe. I tillegg kommer et par spennende nyervervelser, og det er nytt og friskt blod i organisasjonen. Dessuten føler jeg masse tilhørighet til SH!

Noen går, noen kommer
Han må forberede neste sesong uten Anders Hallberg, Simen Søgaard og Håkon Økern. Inn kommer, som vi allerede har skrevet, Johannes Gurrich fra Falk. Det er også klart at vi får en ny høyre kant-spiller, men den nyheten slipper vi ikke før om noen dager.

Sportslig ligger altså veldig mye til rette for at Sandefjord skal kunne kjempe i toppen av 1. divisjon neste år. Fra mai av får Einar også hjelp av en nyansett fysisk trener. Snorre Fjågesund, daglig leder ved CrossFit i Sandefjord, har takket ja til jobben med å bygge mer muskler på gutta våre uten at det skal gå på bekostning av det håndballspesifikke. En jobb for øvrig rekruttene også skal få glede av.

– Jeg gleder meg til å se resultatet av den jobben han skal gjøre. Han får fullt ansvar for fysisk oppfølging både felles og individuelt. Det blir et ekstra og et helt annet fokus på den fysiske biten når vi starter opp i mai og fram til september, men også gjennom sesong, enn det vi har klart å få til tidligere.