Fra NM-finale og EM-sluttspill til Sandefjord! – Sandefjord

Fra NM-finale og EM-sluttspill til Sandefjord!

Han ble sitt lags toppskårer med åtte mål i NM-finalen. Om ei uke drar han med juniorlandslaget til EM i Portugal. Så settes kursen fra Trondheim til Sandefjord.

Med Simen Søgaards overgang fra Sandefjord til Fjellhammer ble det behov for å styrke høyre kant-posisjon hos Einar Veierøds menn. Unge og lovende Lasse Døsen er riktignok med videre for de blå, men 17-åringen er i ferskeste laget til å bli gitt hovedansvar for oppgavene ute på høyre flanke.

Derfor var det glede i Sandefjord-troppen da de for noen uker siden ble gjort kjent med at en litt eldre, og litt mer erfaren kantspiller var på vei inn, nemlig Erlend Johnsen (19). Erlend er trønder, har spilt de siste sesongene for Charlottenlund og blir Sandefjord-spiller fra kommende sesong!

Tilbake til tittelen, før vi retter spørsmål direkte til Erlend:

Charlottenlund spilte seg i år helt fram til finalen i junior-NM.Ppå Jordal Amfi møtte de byrival Melhus, som til slutt vant 33-31. Erlend Johnsen gjorde jobben sin, og vel så det, med åtte flotte finalemål, men det holdt dessverre for han og lagkameratene ikke til gull denne gang.

Uansett, han var med i troppen da landslagstrener Vidar Gjesdal for bare et par dager siden offentliggjorde hvilke spillere han skal ha med seg til EM i Portugal i juli. Det samme var for øvrig hans kommende lagkamerat i SH, Johannes Gurrich.

Satser ungt
– Jeg har hørt fra mange at Sandefjord er en klubb som gir unge spillere gode utviklingsmuligheter. Så da sjansen bød seg, var jeg ikke i tvil om at jeg ville gripe den, sier Erlend Johnsen.

Så langt har han bare vært på et kort besøk i Sandefjord, men fra landslagsmiljøet kjenner han både Sander Haakestad og nevnte Johannes Gurrich.

– De sier at miljøet i laget er veldig godt!

Sterke sider
Erlend er en kantspiller med ulike ferdigheter. Selv trekker han fram kontringene, skuddrepertoaret og det at han kan bekle flere roller i forsvar som sine fremste styrker.

Han kommer til Sandefjord primært for å bli en bedre håndballspiller, men har også fått studieplass på Gokstad Akademiet hvor han skal ta fag i salg, ledelse og markedsføring.

– Jeg trur det kan bli både tøft og spennende i 1. divisjon neste sesong. Forhåpentligvis er vi blant klubbene som kjemper om opprykket, sier Erlend Johnsen.