– Jeg trenger å bli trodd på og få være den jeg er! – Sandefjord

– Jeg trenger å bli trodd på og få være den jeg er!

– Den måten jeg ble tatt imot på av spillergruppa og trenerne etter overgangen fra Nøtterøy er grunnen til at jeg vil fortsette her!

Det sier Espen Røhmer. 29-åringen fra Oslo, som vokste opp et kort steinkast fra Nordstrandshallen, blir Sandefjord-spiller de to kommende sesongene. Innhoppet i vår, der han ble kåret til vår beste spiller i tre av de fire siste seriekampene i REMA1000-ligaen, fristet til forlengelse. Nå er han i full gang med sesongoppkjøring under trener Einar Veierød – bare avbrutt av en 14 dagers tur til Kanariøyene og Kreta for å spille Beach-VM for Norge. Den turen starter for øvrig allerede i dag!

– Mange sier jeg er en humørspiller, og det stemmer nok. Jeg kan si meg enig i det. Men fra mitt ståsted handler det om at jeg har en trener som tror på meg, som tror på mine ferdigheter og lar meg være den spilleren jeg er. Det har jeg fått kjenne på gjennom å ha Einar som trener, sier Espen Røhmer.

En lang håndballreise
Han kom til Sandefjord fra Nøtterøy i vinter da de måtte fristille alle spillerne sine på grunn av usikker økonomi. Det ble med en snau sesong for rødtrøyene, som han gikk til etter fem sesonger hos de hvite og sorte oppe på Haukerød. Der var han med på å spille klubben opp i eliteserien igjen.

Barndomsklubben var naturlig nok Nordstrand. Siden ble det opphold i Fjellhammer, Bækkelaget/Nordstrand og Follo før han endte i Vestfold.

– Det siste året ble veldig spesielt for meg. Jeg var godt fornøyd med å komme til Nøtterøy, hvor vi var en bra gjeng med gode spillere og trenere, men så kom den økonomiske utfordringen. Jeg valgte å spørre Sandefjord om de trengte hjelp, og den mottakelsen jeg fikk satte jeg ekstremt stor pris på! Det er uten tvil mye av grunnen til at jeg valgte å fortsette i blått!

Espen Røhmer ble kåret til Sandefjords beste spiller både mot Bækkelaget (bildet), Nærbø og Halden.


Lærer på Krokemoa
Ved siden av håndballen er Espen lærer på Krokemoa barneskole, en kombinasjon han sier er helt perfekt.

– Jeg trives stort med å kombinere den jobben med håndball! Og skolen legger til rette for at jeg får satse så mye håndball som jeg vil, sier han.

Nå blir det et gjensyn med 1. divisjon for Espen og hans «nye» lagkamerater. Et stepp ned, uten tvil, men uansett et faktum. Og Røhmer, som han kalles i gruppa, har trua:

– Jeg trur vi kan være med helt der oppe og kjempe om opprykk. Det blir nok en del gode lag å slåss mot, men vi har en herlig blanding av noen litt eldre og mange yngre spillere som matcher hverandre og gjør hverandre gode, sier han.

– Gleder meg til hver trening!
Selv er han eldstemann i gjengen og er klar over hva det innebærer.

– Jeg ønsker å være med som bidragsyter både på og utenfor banen. Så må jeg også få si at jeg gleder meg til hver eneste trening, og jeg ser virkelig fram til en ny sesong. Ikke minst er det viktig at vi har fått på plass Snorre (Fjågesund) som ny fysisk trener. Det vil utvilsomt hjelpe oss mot suksess kommende sesong!