Går styrket til sommerferie-pause – Sandefjord

Går styrket til sommerferie-pause

Einar Veierøds menn har gjennomført første del av oppkjøringen til sesongen 2022-2023. Og det som er helt sikkert er at de har kommet styrket ut av denne perioden!

– Jeg så klare tegn til forbedring i treningskampen mot Runar. Ukene med styrketrening under Snorre Fjågesund har allerede gitt resultater. Kraften gutta la i duellene, eksplosiviteten, evnen til raske forflytninger for å dekke rom og hjelpe sidemann, helt topp og en svært synlig fremgang, sier Einar Veierød.

Med økonomisk støtte fra Q4 Næringsmegling har Sandefjord inngått samarbeid med nevnte Fjågesund, daglig leder i CrossFit-senteret på Pindsle og selv en av Europas beste i CrossFit. Avtalen strekker seg over hele kommende sesong, fra styrkeoppbygging i sommer til påfyll og rehabilitering underveis. Og den gjelder for både a-lagsspillere og rekrutter.

Snorre Fjågesund er blitt fysisk trener for Sandefjord takket være et økonomisk bidrag fra Q4 Næringsmegling.

– Det viktige er at gutta er motiverte og læringsvillige. Og det har de vist at de er. Da kan alle bli bedre fysisk rustet, men selvsagt i varierende grad. Og fysisk trening er ikke noen quick-fix, det må jobbes over tid. Vi kan sikkert se noen kortsiktige resultater, men først og fremst handler det om å bygge opp forståelsen av behovet for kontinuerlig fysisk trening, sier Snorre Fjågesund.

Han innrømmer at han er godt fornøyd med de første ukene sammen med Sandefjord-gutta. De er lydhøre, de er konsentrerte og de opprettholder en god stemning selv når de knaker litt i sammenføyningene. Som de gjør av og til.

Sander Haakestad løfter, Mats Mork står for tur. Snorre Fjågesund studerer teknikk.
Kristoffer Norgren Olsen, Johan Hedlund Bergqvistog de andre SH-gutta viste allerede mot Runar sist fredag at de har fått noe igjen for styrketreningene med Snorre Fjågesund.


– Jeg har god tro på denne gjengen, det må jeg si. Det blir moro å følge dem gjennom sommeren og høsten og se hvor langt de kan komme fram til seriestart. Så blir det jo etter hvert et samspill mellom meg og trenerne i forhold til å avsette tilstrekkelig med tid til fysisk trening også når kampene begynner. Det er ofte en utfordring, sier Snorre Fjågesund.

Styrketrening handler ikke bare om hvor mye, men også hvordan. Snorre Fjågesund instruerer Sander Ree-Lindstad i hvordan albuene skal skyves fram når stanga skal over hodet.

Einar Veierød er utvilsomt fornøyd med hva sesongoppkjøringen har gitt så langt. Han avsluttet sist fredag med å se gutta i blått slå Runar 30-26 i en treningskamp i Jotunhallen. Og det var etter den kampen han ga uttrykk for hvor fornøyd han er med arbeidet som er lagt ned siden midten av mai.

– Ja, akkurat nå er vi best i by´n – nå som det ikke gjelder. Målet er jo å være best når det gjelder også. Med et godt styrketreningsprogram på plass, og ikke minst en dyktig trener som har tatt på seg ansvaret og som kan og skal følge oss hele veien, trur jeg vi kan ta et godt steg framover. Når vi i tillegg har fått beholde de aller fleste av spillerne fra i fjor, og samtidig fått inn tre-fire gode forsterkninger, bør også den håndballmessige delen være tidligere på plass enn vi har hatt for vane de siste sesongene, sier han.

Nå har både Veierød og gutta sommerferie fram til 25. juli. Men ikke tru at det bare blir sol, strand og hvile. Med seg i kofferten har de fått treningsprogrammer for både styrke, løp og kast. slutten av august starter moroa. Da skal Sandefjord-gutta stille sterkere enn noen gang.