Jentene lader opp i Sverige – Sandefjord

Jentene lader opp i Sverige

Sandefjord-jentene, med spillere fra både damelaget og rekruttene, er denne uka på treningsleir i Uddevalla.

Det nærmer seg sesongstart for jentene også. Damelaget har riktignok ikke sin første seriekamp før 11. september, borte mot Grane Arendal, men før det skal det spilles én eller to cupkamper. Og rekruttene skal for alvor igang 3. september, da spilles 1. kvalifiseringsrunde for sesongens Lerøy-serie.

SH-damene møter Tønsberg Turn i NMs 2. runde. Dato er ennå ikke fastsatt, men kampen skal være spilt før utgangen av august. Vinner de den kampen, venter trolig Flint i runde 3.

Med andre ord er det litt av hvert å se fram til for trener Petter Kjærnes og hans mannskap. Blant annet skal de en tur til Porsgrunn 6.-28. august for å spille Pors Cup som en siste oppkjøring.

Men nå er det altså Uddevalla som gjelder. En god kombinasjon av fysisk trening, håndballøkter og sosialt samvær! Det siste er ikke minst viktig foran en sesong med store endringer. For det første er flere av sist sesongs seniorspillere borte, og for det andre har vi inngått et samarbeid med Halsen om rekrutteringslaget. Det betyr at juniorene våre i år spiller for Halsen, også i Lerøy-sammenheng. Men mange av spillerne vil også være aktuelle for A-laget i 2. divisjon. Halsen vant som kjent Bring-serien for J16 i fjor og har mange spennende unge talenter i stallen, jenter som skal få utvikle seg videre gjennom spill i 2. divisjon.

Fra Halsen kommer også Tord Ellingsen, som har tatt ansvar for den fysiske treningen. Han fungerer også som fysisk trener for det ungarske herrelandslaget i håndball og har med andre ord med seg betydelig kompetanse og erfaring i sekken.