SH i Sverige: Mye bra og mye å jobbe med – Sandefjord

SH i Sverige: Mye bra og mye å jobbe med

Det ble 41-28 tap mot eliteserielaget Hallby og tomålstap 32-30 mot 1. divisjonslaget AMO, men SH-trener Einar Veierød fikk med seg mange positive inntrykk hjem igjen til Sandefjord.

Sandefjord-gutta har vært på treningsleir i Jønkøping, med gode treningsøkter, sosialt samvær og to tøffe treningskamper på programmet. Kampene endte riktignok begge med tap, men rapportene forteller om mange gode opplevelser for gutta.

– Mot Hallby leverte vi en strålende 1. omgang. Vi prøvde en ny forsvarsformasjon som satt som et skudd. Hallby sleit med å etablere angrepsspillet sitt, og vi var i tillegg gode i ankomst etter hurtige avkast, sier Einar Veierød, som også kunne glede seg over en god Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet. Til pause sto det 15-14 til Hallby.

Etter hvilen var det derimot betydelig mindre å glede seg over. Veierød beskriver omgangen som dårlig 4. divisjonsstandard av hans egne spillere. Det eneste lyspunktet var unggutten Mikkel Ertsås med fem fine skåringer fra sin høyre bakspiller-posisjon.

– Vi leverte drøssevis av tekniske feil som endte med raske kontringsmål for Hallby. 26 baklengs på én omgang kan jeg faktisk ikke huske å ha vært med på før, sier Veierød.

Møtet med Hallby skjedde fredag kveld. Lørdag midt på dagen var det klart for kamp mot AMO, et lag som var nær ved å rykke opp til eliteserien sist sesong, men som røyk i kvalifiseringen.

– Vi tapte riktignok med to, men det ble en real fight hele veien. Det var mange tøffe, men helt fair dueller. Den nye forsvarsformasjonen fungerte i lange perioder, og både Johan og Eirik Haukedal sto godt mellom stengene i hver sin omgang. Ute på banen var Johannes Gurrich helt outstanding med 8 mål på ti forsøk. Og så var det moro å se Jakob Petrzela benytte muligheten sin inne på strek da Tarik Repesa måtte gi seg ganske tidlig i kampen med en skade, sier Einar Veierød.

Gledelig var det også å se at antall tekniske feil var betydelig færre enn i 2. omgangen mot Hallby. Mens to misbrukte forsøk fra 7-meterstreken må settes på minuskontoen.

Nå er det hjem igjen til ei ny treningsuke før neste helgs Follo Cup, der vi skal møte Fjellhammer, Herulf Moss og Follo.

Bildetekst
Mikkel Ertsås var det ene lyset i en ellers svært mørk 2. omgang mot Hallby fredag.