Fire seirer på fire forsøk i Porsgrunn – Sandefjord

Fire seirer på fire forsøk i Porsgrunn

Det ble full pott for Sandefjord-damene i helgas Pors Cup. Avslutningskampen mot Pors endte hele 24-14 og markerte på en fin måte at damene våre straks er klare for seriestart!

– I dag spilte vi nok litt over forventet, men det er godt å vite at vi kan vinne kamper, sier er fornøyd Petter Kjærnes etter timålsseieren over arrangørklubben. Det var en flott avslutning på en helg som begynte fredag med seier 23-22 over Grane Arendal (rykket ned fra 1. divisjon), fortsatte med 23-20 over Kjelsås og 27-20 over Reistad lørdag og så altså 24-14 over Pors søndag.

Til kampen mot Reistad stilte Sandefjord et rent rekruttlag som slett ikke lot seg affisere av aldersforskjellen.

– Det er alltid moro å vinne kamper, selv om ikke det var vårt hovedfokus i helga. Vi skulle jobbe med kontringer og returløp, og det synes jeg vi klarte bra. Det handler om vilje til å løpe, både i angrep og hjem i forsvar. Uten det er det vanskelig å vinne håndballkamper, sier Kjærnes.

86 baklengsmål på fire kamper er sterkt, selv om kvaliteten på motstanderlagene denne gangen kanskje ikke var like høy som i fjor.

– Defensivt viste vi klasse, særlig mot Pors. Jeg føler vi har en god bredde av forsvarsspillere også. Det er angrepsmessig vi har mest å gå på. Vi kan spille litt bredere og være litt mer nøyaktige i avslutningene. Mot Pors kunne vi skåret 6-7 mål til, da hadde det vært nesten perfekt, sier Sandefjord-treneren.

Han stilte ikke med toppet lag i noen av kampene. Veteranen Marte Holand Pettersen var bare med fredag av familiære årsaker, og Marion Helland ble syk fredag kveld.

– Det blir nok et annet lag i serieåpningen mot Grane Arendal 11. september enn de vi har stilt med her. Men vi har mye bra å bygge på, og det er godt å vite, sier Petter Kjærnes.

Bildetekst
Nora Rosenberg og Camilla Bach er to nykommere som ganske sikkert vil sette preg på laget denne sesongen.