– Moro å se at gamle lagkamerater lykkes! – Sandefjord

– Moro å se at gamle lagkamerater lykkes!

Han har spilt for Sandefjord siden 2015/16-sesongen, og før det for STIF og Sandar. Han er så blå som det er mulig å bli. Nå står Fredrik Engelstad foran sin åttende sesong på herrelaget, og hans sesongtips er: – Opprykk til REMA1000-ligaen!

Våren 2015. Fredrik hadde akkurat fylt 17 år da Sandar spilte finale mot Nærbø i Bringserien. Fredrik gjorde jobben og skåret tre mål, men kunne ikke hindre jærbuene i å sikre Bring-tittelen med seier 23-17. En av mange toppkamper de to lagene imellom som endte med Nærbø-seier. For øvrig med omtrent det samme Nærbø-laget som vant European Challenge Cup sist sesong.

Bring-sølvet var uansett starten på noe stort for 17-åringen, som sammen med lagkamerater som Olaf Richter Hoffstad (nå i ØIF Arendal), André Bergsholm Kristensen (Drammen), Simen Holand Pettersen (Skjern, Danmark), Viktor Petersen Norberg (Drammen), Kristian Hübert Larsen (Elverum) og Birk Hermann Inselseth (ØIF Arendal) sikret seg to Lerøy-gull (uoffisielt NM G18) (2017 og 2018) og ett NM-sølv G20 (2016) før de ble splittet opp og mange dro videre til større klubber.

I tillegg ble det kvalifisering for eliteserien i 2016/17-sesongen.

Utrolig gøy
– Jeg har vært fristet til å bytte klubb jeg også, det må jeg innrømme, men det er også utrolig gøy å se at mange av de jeg har spilt med nå spiller for toppklubber, sier Fredrik Engelstad.

Han forbereder seg sammen med resten av laget til seriestart kommende søndag borte mot Fyllingen, et lag som rykket opp fra 2. divisjon i vår. Fredrik er snekker om dagen, håndballspiller om kvelden. Han ga seg en periode høsten 2019. Da var han lei alt som het håndball. Så ødela han handa si i en arbeidsulykke, og det så stygt ut for mer håndball uansett. Men comebacket kom allerede den neste sesongen, med Einar Veierød som trener, og siden har han vært en sikker del av gjengen.

Seier i debuten
Debuten på a-laget skjedde for øvrig høsten 2015, borte mot Charlottenlund. Fredrik skåret ett mål og SH vant 29-26. Sentrale på Sandefjord-laget dengang var Khaled Chentout og Ola Sørdahl.

Nå er han selv en av de sentrale. Han skal bidra til at Sandefjord raskest mulig kommer seg opp igjen til REMA1000-ligaen. Og han har trua!

– Vi har et veldig bra lag med mange gode spillere i alle posisjoner, så det ser veldig bra ut. Så skal vi fighte det vi kan slik at når siste kampen spilles så er det vi som sikrer opprykket, sier Fredrik Engelstad.