Denne troikaen får vi garantert se masse til! – Sandefjord

Denne troikaen får vi garantert se masse til!

De kom samtidig til klubben foran 2018/19-sesongen. Mye har endret seg i Sandefjord siden da, men denne gjengen har holdt ut – på hver sine måter. Og vi tør allerede spå: Vi kommer til å se og høre mye om både Kristoffer, Johan og Fredrik også i sesongen 2022/23!

Trioen på bildet er SH-innvandrere alle som en. Kristoffer Norgren OIsen fra Drammen, Johan Hedlund Bergqvist fra Nøtterøy og Fredrik Svendsen fra Falk. Ut forsvant Simen Holand Pettersen, Olaf Richter Hoffstad og André Bergsholm Kristensen, blant andre, og inn kom blant andre disse tre gutta.

Johan var på vei fra Nøtterøy (som rykket ned fra eliteserien) til Strømstad-kaia for å dra hjem til Sverige og studier, men gjorde et lite ekstra stopp i Bugårdsparken. Siden har han blitt her, på ettårskontrakter hvert år. For han skal fortsatt hjem til studier…

Kristoffer beholdt blåfargen, men skiftet klubblogo fra eliteklubben Drammen til Sandefjord. Han står riktignok oppført med 20 kamper for DHK den sesongen, men det ble lite spilletid og bare 12 mål.

Fredrik opplevde det samme i Horten. Han spilte sju juniorkamper for Norge høsten 2017, men i Falk ble det mest annenfiolin. Seks mål på 21 kamper var betydelig under det Fredrik selv hadde håpet og trodd på.

Mens Johan og Kristoffer har han jevn og god utvikling gjennom de fire sesongene de har spilt for Sandefjord, har Fredrik opplevd en berg-og-dalbane tøffere enn på Tusenfryd. Etter en solid debutsesong, med 129 mål og fjerdeplass på toppskårerlista, har han vært mer eller mindre borte de siste tre årene. Langvarige skadeproblemer har ført til at han står bokført med bare 21 kamper i løpet av de tre sesongene.

Fra benk til bane?
Nå er Fredrik tilbake i manesjen, først og fremst som assistenttrener for Einar Veierød. Men han har et lønnlig håp om å kunne trene seg til en plass på laget også!

– Ja, målet for sesongen for min del er å være skadefri. Hehe, neida. Litt spøk, men også litt sannhet i det. Samtidig er målet mitt å kunne bidra igjen, og komme tilbake på det nivået jeg selv ønsker å være. Kommer sikkert til å bruke litt tid, men jeg har fått en god oppkjøring og fått litt match trening. Det er i hvert fall gøy å være tilbake på banen, sier Fredrik.

Sikter mot toppen
Vi har spurt alle tre om hva som er lagets mål for sesongen, og svaret er utvetydig: – Opprykk til REMA1000-ligaen!

– Vi bør være tøffe nok til å si det høyt. Vi har et lag som skal være godt nok til å klare det, men vi må også være klare på hvilken jobb som kreves. Personlig håper jeg på å være en viktig brikke for at SH når sine mål, sier f eks Kristoffer.

En talentfabrikk
Skal Sandefjord lykkes, må han lykkes. Venstrekanten ble lagets toppskårer i fjor med 133 mål, og han kan smykke seg med en lang rekke Banens beste-titler de siste sesongene.

Så er han også godt fornøyd med årene i klubben.

– Sportslig synes jeg klubben er lenger fremme enn da jeg kom hit. SH er på godt og vondt en talentfabrikk. Vi har utviklet en haug av spillere som nå er blitt gode nok for Rema 1000-ligaen. Det tyder på at vi gjør mye riktig i treningsarbeidet, og at SH er en fin klubb å utvikle seg i for unge spillere. På den andre siden viser det også at vi ikke har de nødvendige økonomiske musklene som skal til for å holde på talentene. Hadde vi klart det, så ville vi med stor sannsynlighet fortsatt spilt i Rema 1000-ligaen. Vi har talenter i klubben nå også, men det gjenstår å se hvor lenge vi klarer å beholde de, sier Kristoffer Norgren Olsen.

Tillit til de unge
Fredrik er inne på det samme. Om unge spillere i utvikling. Han har også vært rekrutt-trener sammen med Ola Sørdahl og Tobias Skuggedal Hansen i fjor og i år, og har sett utviklingen på nært hold.

– Noe som kjennetegner SH, og som kanskje Einar og Gunnar (som var trener da jeg kom hit) skal ha mye av æren for, er at mange unge får tillit. De unge får muligheten tidlig, skaffer seg nyttig erfaring og utvikler seg. Det er en modell jeg har tro på, og som beviselig har funket, sier Fredrik Svendsen.

Lett å trives
Johan er akkurat så lugn som han er mellom stengene, og nøyer seg med litt færre ord på å si omtrent det samme:

– Jeg vil ha en bra og stabil sesong, og jeg sikter mot opprykk Jeg trives veldig godt i Sandefjord by og i SH og har mange positive minner. SH er en familiær klubb som det er lett å komme til og trives i.

Så da så!