Enkelte ganger er det helt greit å tape: 22-36 – Sandefjord

Enkelte ganger er det helt greit å tape: 22-36

Det var nok ikke mange som trodde på at det skulle sprenges noen cup-bombe i Jotunhallen onsdag, og det skjedde heller ikke. Sandefjord-jentene leverte en godkjent kamp, og skåret 22 mål, men det holdt ikke mot fjorårets REMA1000-lag Flint. De var rett og slett et par hakk for gode.

De slo an tonen fra start, jentene til Torbjørn Klingvall. 1-0 og 2-0, og så fra 3-3 til 8-4. Sandefjord hang så noenlunde med, og det var mest takket være gode avslutninger fra unge Nora Rosenberg – datter til ikke ukjente Lina Olsson Rosenberg. Nora skåret fem av SHs åtte første mål og var en vesentlig årsak til at Flint måtte jobbe for ledelsen.

Vi var faktisk med helt fram til 9-12. Da hadde akkurat Flint pådratt seg en utvisning, og adelen Bringaker utnyttet spillerovertaket. Men så ga Flint-jentene full gass, og da gikk det skikkelig fort! For fort for våre jenter i hvert fall, som ble straffet med baklengsmål nær sagt etter hvert eneste mislykkede angrep.

Cecilie sto fram
Starten på 2. omgang var egentlig bare en fortsettelse av der den første slapp. Riktignok reduserte Helene Fure først til 12-19, men så kom det fire kjappe Flint-mål, og alle forhåpninger kunne legges til side.

Jentene skal likevel ha for at de aldri ga opp. De jobbet iherdig i forsvar, forsøkte det de kunne i angrep, og aller bakerst sørget for Cecilie Wick Ullitz for den ene redningen etter den andre. Mange spillere fikk prøve seg, og flere av dem viste at de har noe å bidra med – bare motstanden blir litt enklere enn Tønsberg-laget.

Vi har allerede nevnt toppskårer Nora Rosenberg. Marie Daarstad bidro fra høyrekanten, og så var det selvsagt – og heldigvis – seniorspillere som dro det tyngste lasset. Madelen Bringaker og Helene Fure, for å nevne de viktigste.

De etablerte sviktet
Sandefjord-trener Petter Kjærnes var ikke helt happy med det som skjedde på parketten i Bugården. Han var mest skuffet over at de etablerte spillerne ikke klarte å stå imot unge Flint-jenter på målvakt.

– Jeg trodde faktisk vi var kommet litt lenger, men det er kanskje bra å få en vekker sånn rett før seriestart, sier Kjærnes, og tenker på at 2. divisjonssesongen dras igang allerede til helga borte mot Grane Arendal.

Kjærnes forteller også at de la en tydelig plan for 2. omgangen da de møttes i garderoben til pause, men den ble fulgt i bare et par minutter før de var tilbake til de samme feilene.

– Cecilie gjorde en bra match, og ungjentene viste mye bra. Det er først og fremst de etablerte spillerne som må heve seg. Det ble vi enige om etter kampen også, og det har jeg tru på at vi får til. en god trening fredag, og gode forberedelser inn mot kampen søndag, så trur jeg vi vil fremstå som et helt annet lag, sier Petter Kjærnes.

Sandefjords lag mot Flint: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 1, Mari Ellingsen 1 (1), Kine Tveter, Helene Fure 4, Madelen Bringaker 5, Vilde Brenne Solli 3, Marte Holand Pettersen, Malin Nordsveen Hoffgård, Emma Fremstad Oksman, Marie Daarstad 2, Nikoline Jensen, Nora Rosenberg 6 (1).

Bildetekst
Nora Rosenberg imponerer i SH-drakt, også mot Flint der hun ble toppskårer med 6 mål.