Kom fra Charlottenlund: – Tøffere tak på SH-treningene – Sandefjord

Kom fra Charlottenlund: – Tøffere tak på SH-treningene

Erlend Johnsen (19) er en av nykommerne på årets Sandefjord-lag. Han røper at treningene i Jotunhallen er et par knepp over hva han er vant til fra CSK Varmbo Arena i Trondheim. – De er kanskje ikke så mye annerledes, men her har vi en mye jevnere tropp. Du får tøff motstand nær sagt uansett hvem som står på motsatt side, sier Erlend, som gleder seg til å møte Nordstrand i Jotunhallen førstkommende søndag. Kampstart er såpass sent som kl 19.30, så de fleste bør ha kommet hjem fra helgeturen da!

De fleste av gutta i a-stallen til Einar Veierød var innom den i fjor også, men noen få nye fjes er det likevel å se i blått denne sesongen. Ett av dem tilhører Erlend Johnsen, som gikk fra Charlottenlund i Trondheim til Sandefjord for å utvikle seg videre som håndballspiller. Erlend, som fylte 19 i februar, spilte EM for Norges 02-landslag før han kom til hvalfangerbyen, for øvrig sammen med Johannes Gurrich, en annen SH-nykommer denne sommeren.

– Jeg har det veldig bra, sier Erlend, som har startet utdanning på GokstadAkademiet ved siden av håndballen og som dermed har dagene fylt opp. Og i Jotunhallen trives han veldig godt.

– En kamp vi skal vinne
Søndag skal han og lagkameratene innlede hjemme-sesongen mot Nordstrand, et av lagene som kom opp fra 2. divisjon i år. Nordstrand, den gamle toppklubben som nå i mange år har ligget i «sumpa» i norsk håndball, er tilbake på nivå to. Ifølge Erlend med et veldig ungt lag.

– Jeg trur de har en gjennomsnittsalder på 19-20 år. Jeg kjenner til flere av spillerne der gjennom landslagssamlinger. Sannsynligvis blir denne kampen noe a la den vi spilte i Bergen sist helg. Det er et oppgjør vi skal vinne, og så er det opp til oss å gjøre det så overbevisende som mulig, sier han.

– Ja, for andreomgangen mot Fyllingen evnet ikke å overbevise noen som helst?

– Nei, det må vi prøve å unngå!

Fremskutt i 5-1
Erlend fikk skryt av trener Veierød etter 30-19 seieren over Fyllingen for sin innsats i det offensive forsvarsspillet etter pausen i Fana Arena. Å ligge fremskutt i en 5-1 formasjon er noe han har god erfaring med fra Charlottenlund.

– Jeg trives i den rollen, så det går fint, sier Erlend Johnsen.