En meget solid 1. omgang la grunnlaget for seier: 40-30 – Sandefjord

En meget solid 1. omgang la grunnlaget for seier: 40-30

Det var ventet at hjemmelaget skulle være best. Det var ventet at Sandefjord skulle kjøre ut i minst hundre. Og jammen var det mange som ventet på en litt dårligere annenomgang også. Alle fikk som forventet i Jotunhallen i kveld!

– Vi gjør jo en meget solid 1. omgang, sa trener Einar Veierød etter kampen. Han hadde vondt for å forklare hva som skjer etter hvilen, men er også opptatt av at han aldri har vært med på at laget hans har skåret 26 mål på de første tretti minuttene.

– Da gjør vi nesten alt riktig. Har trøkk i forsvarsarbeidet, får redninger og kontringer som vi utnytter. Eller vi kommer i full fart i andrefasen. Da viser vi hvor gode vi kan være. Og så viser vi hvor dårlige vi kan være i andre omgang.

For greit nok at vi dropper i kvalitet: Vi hadde som mål før kampen å vinne 2. omgang med mer enn vi ledet etter den første. Nå ville det vært drøyt å forlange at vi skulle slå dem med mer enn 14 i siste halvdel, men derfra er det langt til å tape med fire. Det er den forandringen jeg ikke helt skjønner, sier Veierød.

Sandefjord åpnet råsterkt. Før spilte sju minutter sto det 6-1 på måltavla. Skåringene kom fra høyrekant (Erlend Johnsen), høyreback (Sander Wennberg Linderud), midtback (Sander Ree-Lindstad), venstreback (Johannes Gurrich), strek (Tarik Repesa) og venstrekant (Kristoffer Norgren Olsen). Med andre ord – fra alle kanter.

Og det stoppet ikke der. Sandefjord-gutta fosset videre nesten uten å se seg tilbake. Nordstrand-spillerne ble for reine statister å regne, for i tillegg hadde Johan Hedlund Bergqvist nok en god dag i SH-målet. 6-1 ble til 10-3, 13-5, 16-6, 21-6 og til pause altså 26-12. Rein utklassing!

Skuffende 2. omgang
Men det ble ikke veldig mye mer moro for hjemmepublikum i Jotunhallen. Vel gjorde Einar Veierød noen endringer, og satte innpå spillere som ikke hadde vært med før pause. Men som Veierød selv påpekte etterpå; forsvarsrekka var omtrent den samme. Og de spillerne som var ute på nimeteren og brukte muskler før hvilen, de sto inne på seksmeteren og ventet med blokka etter hvilen. Det gikk ikke like bra, for å si det pent.

For de unge Nordstrand-spillerne lot ikke sjansene gå fra seg, de grep dem begjærlig og holdt følge med SH og vel så det. Ja, på slutten tok de til og med betydelig innpå, og reduserte en 14 måls ledelse til «bare» 10. Det var godt gjort det, rett og slett.

Stor bredde
26-12 ble altså til 14-18 med bare 10 minutter imellom. Og det var ikke bra. Men det som var bra, var bredden i SH-laget. Samtlige utespillere kom på skåringslista. Unggutter som Lasse Døsen, Erlend Haug Strand, Martin Lundquist og Johannes Gurrich sto fram på rekke og rad, sistnevnte så mye at han ble kåret til SHs bestemann.

Kantene Kristoffer Norgren Olsen og Erlend Johnsen ble toppskårere med henholdsvis sju og seks mål, de fleste på kontringer. I første omgang. Da godspillet satt som det skulle.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Martin Lundquist 1, Erlend Johnsen 6, Mats Mork 3, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 7 (2), Sander Wennberg Linderud 5, Anton Münster Kronborg 3, Sander ree-Lindstad 1, Lasse Døsen 2, Erlend Haug Strand 1, Anders Jansrud 3, Johannes Gurrich 3, Tarik Repesa 4.

Bildetekst
Johannes Gurrich ble kåret til SHs bestemann mot Nordstrand søndag. En kamp de vant 40-30.