Sandefjord-damene før sesongstart: – Kan det endelig bli en normal en? – Sandefjord

Sandefjord-damene før sesongstart: – Kan det endelig bli en normal en?

Ikke siden 2018-19 sesongen har Sandefjord-damene gjennomført en hel håndballsesong. Når de drar til Arendal i dag for å møte Grane i sesongdebuten, gleder de seg aller mest over at de faktisk får gjøre det de liker best: Spille håndball.

Petter Kjærnes kom fra Skrim til Sandefjord som trener før 2019-20 sesongen. Den sesongen ble brått og brutalt avsluttet 12. mars 2020. Sesongen deretter ble aldri startet. Sist sesong ble avbrutt 8. desember og ikke startet opp igjen før midt i februar. Alt dette på grunn av covid. 2. divisjon ble i tillegg omdefinert til breddeidrett i forbindelse med pandemien, noe som gjorde at seniorspillerne ikke kunne trene med nærkontakt.

Ligger litt lavt
Men nå er dette historie (- eller?). Oppkjøringen til denne sesongen har gått som planlagt, og den første testen kommer allerede kl 13.00 i dag – i Sør Amfi (ØIF Arendals hjemmebane). Grane, som rykket ned fra 1. divisjon i vår, er motstander. Et lag de riktignok slo med ett mål i en treningsturnering i Porsgrunn i august, men som ifølge Petter Kjærnes likevel må finne seg i å være favoritter.

– Vi velger å ligge litt lavt. Ikke minst etter cupkampen mot Flint. Den var såpass svak at det er vanskelig å være superoptimistisk. Ikke at vi har tapt på forhånd, men de må tross alt finne seg i favorittstempelet i avdelingen, og vi møter dem på deres hjemmebane.

– Det høres defensivt ut…?

– Nei nei, ikke misforstå. Vi går for seier. Vi trur det er mulig også. Men da må vi fremstå på en helt annen måte enn onsdag. Det laget som vil mest, og klarer å holde hodet kaldt, vinner. Og vi håper selvsagt det er oss, sier Kjærnes.

Spennende lag
– Hvordan er ståa da, sett i litt perspektiv?

– Godt spørsmål! Kampene i oppkjøring har vært varierende, så hvilket nivå vi holder i dag, er vanskelig å si. Vi kjenner heller ikke til hvordan det står til i de andre lagene i vår avdeling. At vi har et spennende lag på papiret, men mange gode enkeltspillere, er det ingen tvil om. Det er heller ikke tvil om at vi trenger tid på å få maks ut av kollektivet.

Testet motivasjonen
– Du får forhåpentligvis din første hele sesong som SH-trener – hva har disse covidsesongene egentlig betydd?

– Jeg tror både trenere og spillere er veldig glad for å kunne forvente en regulær sesong. De yngste i gruppa har vel egentlig ikke opplevd de siste sesonger så voldsomt annerledes, men de som ikke har kunne spille jr håndball har virkelig fått testet håndballmotivasjonen. Det er veldig godt å se at de aller fleste av våre etablerte spillere har kommet seg styrket gjennom denne vanskelige perioden. Samtidig vil det nok ta litt tid før noen av disse er oppe på maks nivå, sier Petter Kjærnes.

I dag får vi se hvor langt unna de er.