Lov å være skuffet over å tape når du fører kampen i 53 minutter! – Sandefjord

Lov å være skuffet over å tape når du fører kampen i 53 minutter!

«Jovisst kan det bli jevnt, og endog seier, men da må vi heve oss mye fra cupkampen mot Flint», sa Petter Kjærnes før møtet med Grane Arendal søndag. Sandefjord-damene hevet seg betraktelig, styrte store deler av kampen mot seriefavoritten og var bare centimetre fra å ta poeng. Det endte med tap 30-29.

Da lagene møttes i Porsgrunn til treningskamp for en snau måned siden, endte oppgjøret med ettmålsseier til Sandefjord etter at Grane hadde åpnet klart best, men hvor de blåkledde spiste seg både innpå og forbi utover i kampen.

I Sør Amfi søndag fikk Grane aldri noen luke. De skåret riktignok det første målet, og de beholdt et lite overtak fram til 5-4. Sandefjord, anført av Madelen Bringaker og Nora Rosenberg, svarte opp alle hjemmelagets mål, og litt over seks minutter var spilt da Helene Fure kontret inn 5-5.

Fra 5-5 var de blå enten på uavgjort eller i ledelsen til det gjensto ett minutt, bortsett bra ved to tilfeller (10-11, 11-12 og 22-23). Aldri med mer enn to mål, men likevel i føringen. Grane måtte jakte ledelse, men lyktes ikke.

Klarte ikke å dra fra
Til pause var SH foran med 16-15. Vi hatt hatt sjanser til å «skjære av greina», men uten å lykkes. Ikke minst midt i omgangen da Grane fikk en 2 minutters utvisning. Men Grane hadde en god målvakt, og i motsetning til hjemmelaget fikk vi få av returene. Det gjaldt for øvrig både i forsvar og angrep.

Likevel var det en første omgang som viste at Petter Kjærnes og hans mannskap var på seriøs jakt etter poeng. Og de fortsatte i samme stil etter hvilen. Med Nora Rosenberg og Helene Fure i spissen, men også med imponerende innsats av kantene Mari Ellingsen og Marie Daarstad. Samt en Cecilie Wick Ullitz som spilte seg stadig varmere i keeper-drakta.

Kaldest hode
Ni minutter før full tid, på stillingen 27-27, ble det grunn til å hente fram igjen Petter Kjærnes sin uttalelse fra før kampen: «Det laget som vil mest, og klarer å holde hodet kaldt, vinner.»

Det skortet nok ikke på viljen, mer det å holde hodet kaldt. For på de siste ni minuttene pådro Sandefjord seg tre utvisninger, dvs at de spilte seks av ni minutter i undertall. Først røk Vilde Brenne Solli ut på en neddragning, så var det Marte Holand Petterens tur for strake armer og så, før Marte var tilbake på banen igjen, var det Helene Fure sin tur etter en skikkelig draktholdning.

Nora Rosenbergs to skåringer i den samme perioden holdt SH inne i kampen likevel, men de var altså ikke nok. Og det var ikke slik at det manglet sjanser. Sandefjord hadde mange, men de glapp. Også da Marie Daarstad fikk sjansen i de aller siste sekundene og ikke klarte å lure ballen til side for Grame-keeperen. Det ga hjemmeseier 30-29.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 1, Mari Ellingsen 3, Kune Tveter 2 (1), Helene Fure 8, Madelen Bringaker 4, Marte Holand Pettersen, Vilde Brenne Solli, Pernille Strøm Sørby, Marie Daarstad 2, Nicoline Krucov Jensen, Nora Rosenberg 9.