Det holdt bare nesten for Sandefjord-rekruttene: 29-33 – Sandefjord

Det holdt bare nesten for Sandefjord-rekruttene: 29-33

Ved halvtid (10-17) så det vanskelig ut, ti minutter ut i den andre omgangen så det lyst ut (19-21), men Haslum 2 ble for sterke og vant til slutt 33-29. Seieren glapp i begge ender for Sandefjord.

Det ble målrikt og underholdende da Sandefjord-rekruttene tok imot Haslum 2 i Jotunhallen lørdag. 62 mål totalt, og mange av dem riktig fine, men dessverre bidro gjestene med over halvparten av dem. 33 for å være helt nøyaktig, og det var nok til å ta begge poengene.

Ikke ufortjent, egentlig, for de var det jevnt over beste laget og hadde også flere redninger enn Sandefjord. Og som vi vet: Gode målvakter er essensielt for å vinne en håndballkamp.

Kamp igjen
Det var tydelig for Sandefjord også. I de periodene hvor keeper Benjamin Stentun vant duellene, tok de blå innpå. Som i starten av 2. omgang da de nesten kom ajour, anført av en meget god Martin Lundquist. Kampen sto en stund og vippet akkurat da. 2xLundquist, Victor Iversen og Albert Haukom skåret da SH holdt følge fra 15-17 til 19-21. Det var kamp igjen. Det kunne bli poeng!

Men så glapp det. To mål ble til tre, og tre til fire. Jonathan Thorstensen hadde to fine mål fra sin strekposisjon, men Haslum skåret flere. Sandefjord pådro seg for mange tekniske feil og for mange dårlige avslutninger, og momentumet forsvant.

Ny sjanse
Midtveis i omgangen, etter en timeout, kom de tilbake. Magnus Galabuzi Segujja, som ikke har spilt en håndballkamp siden mars, banket inn 24-26. Fredrik Svendsen, som ikke har spilt en tellende kamp siden høsten 2020, ordnet 25-27. Og unggutten Erlend Strand fikset 26-28. Men så kom det tre Haslum-mål på kjappen til 26-31, og det hjalp ikke at gjestene fikk en spiller utvist, Sandefjord klarte ikke å utnytte overtallsspillet.

På de fire siste minuttene skåret de tre mål, men Haslum ordnet to og dermed også seier 33-29.

Til tross for nederlag var det mye positivt å se i hallen. Vi har allerede nevnt gjensynet med Segujja og Svendsen. Albert Haukom var også tilbake på banen etter et lengre skadeopphold. Martin Lundquist viste nok en gang hvorfor han har fått A-lagstrener Einar Veierøds tillit og ble kampens toppskårer med sine ti mål.

Sandefjords lag mot Haslum 2: Eirik Haukedal, Benjamin Stentun, Jonathan Thorstensen 2, Markus Hellum, Albert Haukom 1, Lasse Døsen, Noah Allerød 4, Tobias Bredesen Haug, Martin Lundquist 10 (3), Fredrik Svendsen 3, Victor Iversen 3, Erlend Strand 3, Magnus Galabuzi Segujja 3.

Bildetekst
Martin Lundquist spilte nok en solid kamp for Sandefjord. Nå står han med 19 mål på to kamper i 2. divisjon.