En halvtime med god håndball var nok for SH-damene: 30-26 – Sandefjord

En halvtime med god håndball var nok for SH-damene: 30-26

De siste tjue minuttene av første omgang og de første ti av den andre spilte Sandefjord-damene rask, aggressiv og presis håndball. Da var de et par hakk bedre enn gjestene fra Halden. Og en halv god kamp var nok til å vinne 30-26 og sikre sesongens første topoenger.

– Det var ikke like fint hele tida, nei, måtte SH-trener Petter Kjærnes innrømme etter seksti minutter i Jotunhallen søndag.

Han var selvsagt fornøyd med seieren, og det jentene viste i perioder, men trekker også fram at laget hans trenger å få fram brystkassa litt mer enn de gjorde mot Halden.

– Vi blir for defensive, både i forsvar og angrep. Vi går ikke fullt og helt inn for det, kanskje vi ikke tror nok på oss selv. Da blir det litt halvhjertet, og da lar vi motstanderne få mer rom enn de fortjener. I angrep slurver vi en del i de dårlige periodene. Og så nytter det ikke å ha så stort fokus på på å finne spillerne inne på streken når vi ikke først gjør oss farlige fra distanse. Da blir det jo ikke noe plass ledig inne på seksmeteren, sier Kjærnes.

Våknet på 2-6
I starten virket det som om Sandefjord-spillerne ikke var ferdig oppvarmet. De lot Halden slippe til akkurat der de ville, og det så faktisk litt stygt ut på 2-6. Men så våknet både Cecilie Wick Ullitz i mål og spillerne ute på banen, ikke minst Helene Fure og Nora Rosenberg.

Firemålsledelsen ble spist opp i løpet av ti minutter, og så ble det både to, tre, fire og fem måls forsprang til SH før pause. Da var det særlig kantene som bidro. Marie Daarstad, Kine Tveter og Mari Ellingsen sto for ni av de første 17 målene. Camilla Bach presenterte seg også med et par gode stegskudd i denne perioden.

Sterk start
Fem mål ble til sju (23-16) i løpet av de første ti minuttene av den andre omgangen, bl.a. etter to fine mål av Vilde Brenne Solli. Men akkurat da vi tenkte at nå har de avgjort kampen, startet det som ikke skulle skje. Halden fikk flere sjanser til å redusere, og de grep dem med begge hender. Fem minutter før slutt var de bare tre mål bak (27-24), og en Sandefjord-seier var slett ikke så klar som den hadde sett ut bare noen minutter tidligere.

Da var det godt å ha en matchvinner på banen i Nora Rosenberg. Først satte hun et straffekast i mål, så leverte hun et praktfullt langskudd, og deretter nok et straffemål. Den avslutningen kunne ikke haldenserne matche.

En måneds pause
Nå er det en lang kamppause for Sandefjord-damene. Neste gang de tar på seg drakta er 16. oktober, da Hokksund kommer på besøk. Fram til da er det nok å trene på.

– Vi har langt igjen før vi er der vi ønsker å være, men jeg har trua. Vi skal bruke de neste fire ukene godt, så får vi se hvor langt vi har kommet mot Hokksund, sier Petter Kjærnes.

Sandefjords lag: Cecilie Wich Ullitz, Marion Helland, Camilla Bach 3, Mari Ellingsen 3, Kine Tveter 3 (1), Helene Fure 3, Madelen Bringaker 1, Vilde Brenne Solli 3, Marte Holand Pettersen, Pernille Strøm Sørby, Marie Daarstad 6, Nicoline Kruzov Jensen, Nora Rosenberg 8 (3).

Bildetekst
Nora Rosenberg var avgjørende da Sandefjord sikret seg seier 30-26 over Halden i Jotunhallen søndag.