Ettmålsseier holder, særlig i cupen! – Sandefjord

Ettmålsseier holder, særlig i cupen!

Sandefjord-gutta gjorde jobben i Jotunhallen onsdag og tok seg til åttedelsfinale med knappest mulig margin. Med seierssifrene 29-28 sørget de for at gjestene fra Stavanger måtte dra tomhendte hjem til oljehovedstaden i vest.

Håndball kan gjøre vondt, både i kropp og sjel. Men heller ha det litt vondt underveis og godt etterpå, enn omvendt! For gjett om jubelen steg til taket da fløyta gikk for full tid og resultattavla viste 29-28 til Sandefjord over Ryger Stavanger. I en kamp hvor lagene fulgte hverandre gjennom hele den første omgangen, men hvor tre strake to-minuttere i starter av den andre holdt på å velte SH-lasset. For ikke bare spilte de seks minutter i undertall, ett av dem var til og med i spille 4 mot 6!

– Det gjør godt å vinne slike kamper, sa en lettet SH-lagleder Einar Veierød etter kampen. Han hadde sett laget sitt levere framover, men slite i forsvar de første tretti minuttene.

Tre 2-minuttere på rad
Etter pausen fungerte det dårlig begge veier. På de sju første minuttene skåret de bare tre ganger, og i eget forsvar pådro de seg tre strake utvisninger. Gjestene benyttet anledningen, skåret på 7-meterne sine og ledet 23-20 før ti minutter var spilt.

Da så det ikke så bra ut for hjemmelaget. Tremålsledelsen holdt i nesten fem minutter, mens skjedde det to ting som endret kampbildet. Martin Lundquist, som hadde bommet på det meste fram til da, begynte å treffe nettmaskene. Keeper Eirik Haukedal, som bare såvidt hadde vært borti ballen de første 45 minuttene, begynte å redde. Med de to spillerne med i kampen, i tillegg til troikaen Johannes Gurrich, Erlend Johnsen og Jakob Petrzela, krøp Sandefjord sakte, men sikkert opp i ryggen på Ryger.

I ferd med å snu
Etter 18 minutter sto det 25-25. Da tok Ryger timeout. De følte nok at kampbildet var i ferd med å endre seg til det verre. Haukedal var i ferd med å bli den gode keeperen vi vet han kan være. Men så smatt to kjappe mål forbi ham, og med bare sju minutter igjen å spille ledet Ryger 27-25.

Da satt samspillet mellom landslagsspillerne Johannes Gurrich og Erlend Johnsen. Førstnevnte spilte opp, Erlend gled igjennom og skåret. I tillegg Erlend Strand en skåring fra venstrekanten, og Martin Lundquist sendte de blå i føringen 29-28 2,45 før full tid.

Klare for åttedelsfinale i NM! En glad Sandefjord-gjeng etter seieren over Ryger onsdag.

Ingen flere mål
Begge lag hadde målsjanser i sluttminuttene, men ingen lyktes, og det var til slutt Einar Veierød som kunne ta timeout med tre sekunder igjen å spille og vite at cup-avansementet var i boks. Grattis!

Nå venter Fjellhammer i åttedelsfinale, det blir nok minst like tøft som mot Ryger. Men med dette Sandefjord-mannskapet er lite eller ingenting umulig. Lykke til!

Sandefjords lag mot Ryger: Eirik Haukedal, Jesper Storm Halvorsen, Martin Lundquist 2, Erlend Johansen 8, Albert Haukom, Jonathan Thorstensen, Noah Allerød, Lasse Døsen 2, Erlend Strand 3, Jakob Petrzela 5, Tobias Bredesen Haug, Johannes Gurrich 8.

Bildetekst
Kampens to store spillere, Erlend Johnsen (nr 3) og Johannes Gurrich, i aksjon mot Ryger. De skåret til sammen 16 mål.