– Tror de bare synes det er moro å se oss begge på en gang! – Sandefjord

– Tror de bare synes det er moro å se oss begge på en gang!

Søndag møtes Sandefjord og Halden i NMs 3. runde. En egen kamp i kampen er møtet mellom brødrene Anders og Jørgen Jansrud. – Jeg trur ikke de bryr seg så mye om hvem som vinner den kampen, sier lillebror Anders.

Vi fikk en telefon fra Kongsvinger her om dagen. Fra en journalist i Mitt Kongsvinger. Han lurte på om vi hadde et bilde av Anders Jansrud, for han skulle lage en sak på at to brødre fra Eidskog møtes i NMs 3. runde.

Ikke så rart, egentlig, for vi hadde tenkt det samme. Det er ikke så mange slike møter i håndballen. Ja, ikke i idretten for øvrig, heller.

Når Halden-bussen svinger inn foran Jotunhallen er bakspiller, målskytter og storebror Jørgen (26) Jansrud med blant passasjerene. Han skal møte Sandefjord, ja, men han skal også møte bakspiller, målskytter og lillebror Anders. En av dem vil forlate hallen søndag som vinner, en som taper. Begge håper på det første, begge misliker sterkt det siste.

– Vi har spilt håndball sammen siden jeg startet i Eidskog i 6-7 årsalderen. Vi har trent mye sammen opp igjennom årene, og vi unner hverandre suksess. Bare ikke søndag! Sier Anders Jansrud (24).

Anders Jansrud fyrer løs mot Bergen.

Viktig spiller
Han er inne i sin andre sesong i Sandefjord. Etter en litt forsiktig start, som er ganske vanlig for spillere som kommer til en ny klubb, slo han kraftig tilbake utover i sesongen og ble etter hvert en av Sandefjords viktige spillere både i forsvar og angrep. Han skåret bl a 78 mål og hadde en lang rekke målgivende pasninger.

– Ser ut som du har overtatt som storskytteren i familien nå?

– Ikke helt sikker på det, Jørgen skårer fortsatt mange mål han, svarer Anders, egentlig litt vel beskjedent. Storebror står med 33 mål i statistikken for sesongen 2021-22, men spilte bare 16 av de 26 kampene på grunn av skader.

Støtter oss begge
Hva så med mor og far Jansrud? Hvilket dilemma settes de i når de to godguttene deres møtes på håndballbanen?

– De er store støttespillere for oss begge, så søndag tror jeg ikke de tenker så mye på hvilket lag de skal heie på. Jeg tror de bare synes det er moro å se oss begge på en gang, sier han.

Det som i alle fall er sikkert, er at de kommer til å være i Jotunhallen søndag!

Halden er favoritt
Hva skjer søndag da? Sandefjord slet veldig med Halden i fjor, ikke minst i serieavslutningen da vi måtte vinne for å sikre en ny sesong i REMA1000-ligaen, men hvor vi egentlig aldri var i nærheten og til slutt tapte 33-28.

– Vi har følt at vi ikke har fått ut vårt beste i de siste kampene mot Halden. Nå er vi gira på å vise at vi kan gjøre det vanskelig for dem også, selv om det nå er en divisjons forskjell på oss. De må i hvert fall finne seg i å være favoritter, sier Anders Jansrud.

Og møtet med «brodern»? Det blir sikkert både hyggelig og litt spesielt. For dem begge.

Bildetekst
Jørgen (t.v.) og Anders Jansrud sammen i Elverum-drakt. «Guttungen» til høyre er Sander Wennberg Linderud. Foto: Privat