Tapte alt på 10 minutter – Halden vant fortjent 29-21 – Sandefjord

Tapte alt på 10 minutter – Halden vant fortjent 29-21

Ti minutter ut i kampen sto det 4-4. Ti minutter senere viste måltavla 4-12. Der og da tapte Sandefjord 3. runde-kampen mot Halden. Den smellen klarte de aldri å reise seg etter.

– Det er rart, for jeg følte ikke at det var så stor forskjell på oss når jeg var ute på banen. Men måltavla lyver jo ikke, sa Anders Jansrud etter møtet med Halden i Jotunhallen søndag. Han fikk i hvert fall gleden av å hilse på broder Jørgen etter kampen.

Jørgen og Anders Jansrud møttes til dyst i Jotunhallen søndag. Jørgen vant.

Anders og lagkameratene kom til hallen i trua på at det kunne gå bra, at vi skulle få vår Halden-revansj etter to nederlag i fjor. Men så ble det i stedet bare en fortsettelse av marerittet. For en bra åpning, og jevnspilt i 50 av de 60 minuttene var ikke nok. Gjestene fra andre siden av fjorden, anført av en glitrende keeper Nicolai Neupart, feide fra alt og alle midtveis i den første omgangen.

Seg selv å takke
Sjelden har vi sett et Sandefjord-lag slite så mye med å skåre mål. Og de kan ikke skylde på noen andre enn seg selv. Einar Veierød hadde sitt beste mannskap på banen, men det var først når «andrerekka» kom på at det jevnet seg ut igjen.

– En kollektiv svikt, sa Veierød etter kampen. Han var overrasket over at de klarte å brenne så mange sjanser som de gjorde.

– 29 baklengs er egentlig ikke håpløst, men vi burde i hvert fall hatt 26-27 mål sjøl. Det må ligge i hodene deres, frykten for å misse etter hvert som Halden-keeperen redder og redder, sier han.

Lite kos i hallen
Nå var det «heldigvis» bare en cupkamp. Sandefjord hadde ingenting å forsvare, og skulle egentlig bare kunne gå utpå der og kose seg. Det ble lite kos. Å ligge bak og jage mål i 40 minutter er slitsomt. De nærmet seg litt rett etter pause da de la om til 5-1 i forsvar, men Halden svarte med 7-mot-6 spill og tok tilbake initiativet.

Nå blir det viktig for Sandefjord-gutta å få denne kampen ut av både kropp og sinn. Allerede onsdag er det 1. divisjonskamp mot Herulf i Moss, og neste søndag kommer sesongens første toppkamp når Follo gjester Jotunhallen (kampstart kl 15.00). Det laget som vinner den kampen tar et viktig steg mot tabelltoppen. Såfremt vi slår Herulf, selvsagt. Vi tar det første først.

Kristoffer bommet minst
Det var ikke så mange å skryte av på Sandefjord-laget mot Halden. Kristoffer Norgren Olsen blir toppskårer og er den som bommer minst. Johannes Gurrich våkner etter hvert også til liv.

Sandefjords lag mot Halden: Sander Akerlie, Johan Hedlund Bergqvist, Erlend Johnsen, Mats Mork 1, Fredrik Svendsen 1, Fredrik Engelstad 2, Kristoffer Norgren Olsen 5 (1), Sander Wennberg Linderud 3, Anton Mynster Kronborg 1, Sander Ree-Lindstad 2, Lasse døsen, Anders Jansrud, Jakob Petrzela, Johannes Gurrich 4, Victor Iversen, Tarik Repesa 2.

Bildetekst
Sander Wennberg Linderud prøvde og prøvde, men de fleste forsøkene gikk enten i forsvarsmuren eller i nevene til keeper Neupart.