Til slutt ble det som det burde bli: Seier 35-22 – Sandefjord

Til slutt ble det som det burde bli: Seier 35-22

43 minutter ut i kampen ledet Sandefjord «bare» med tre mål (20-17). Men så satte de på turboen og viste hvor stor forskjell det egentlig skal være på Sandefjord og Herulf. Seieren lød på komfortable 35-22, og vi har inntatt førsteplassen på tabellen!

Alle vet at det kan være vanskelig å møte lag som er klare underdogs, lag som ingen har trua på kan vinne, endog ta poeng. Ingen andre enn spillerne på akkurat det laget. De har alt å kjempe for, ingenting å tape, og har gledet seg lenge til å måle krefter med nettopp deg. Vise hva de kan, at de ikke er så dårlige som alle trur.

Slik føltes det nok for Herulf mot Sandefjord onsdag også. Hjemmelaget var ikke levnet særlig sjanse, de er spådd å ende på den aller nederste delen av tabellen. Sandefjord på sin side er kanskje den største favoritten til å vinne.

Var i rute
Så stor forskjell var det likevel ikke på lagene som møttes i Mossehallen. I hvert fall ikke de første halvannen omgangene. Riktignok lå Sandefjord på en måte i rute da de ledet 6-4 etter ti spilte minutter. Ganget med tre (30 min) gir det 18-12 til pause, og med nye 30 min seier 36-24. Det hørtes ut som et ganske normalt resultat.

Det var bare det at Herulf ikke hadde tenkt å la seg overkjøre. De hang seg på gjestene, lot dem ikke få fred og var aldri mer enn fire mål bak fram til pause, hvor det faktisk sto 15-13 til Sandefjord. Etter en omgang gjestene strengt tatt ikke kan være bekjent av.

Mange tekniske feil
– Vi spilte i et tempo vi ikke behersker godt nok. Vi gjorde ni tekniske feil i løpet av omgangen! sa Einar Veierød etter kampen.

Han var overrasket over hvor svakt spillerne hans leverte. Han hadde i utgangspunktet tenkt å bruke så få spillere som mulig mot Herulf, for heller å kunne bruke dem i 2. divisjonsoppgjøret mot Runar 2 i Runarhallen torsdag (kl 19.30). Men den planen gikk i vasken, for hans antatt beste spillere mislyktes. I tillegg til at Johannes Gurrich var syk og ble hjemme. Dermed måtte både Mats Mork og Fredrik Svendsen inn på banen, og det samme med Jakob Petrzela. Både Mats og Fredrik hadde vært gode å ha i nabooppgjøret.

Mer ro med Fredrik
– Det hjalp da Fredrik kom innpå. Da fikk vi mer ro over spillet og fikk satt opp systemene våre. Det var først da vi fikk til godspillet, sa Einar Veierød.

Svendsen kom inn på 20-17, en stilling som holdt seg i to og et halvt minutt. Kampen sto et øyeblikk og vippet før Sandefjord tok tak og viste klasse. 20-17 ble til 23-17, og slaget var i realiteten vunnet.

– Det positive er forsvarsarbeidet, 22 baklengs er mer enn godkjent. Og bare ni i annen omgang er sterkt. Vi hadde som mål å holde oss under 24, og det holdt bra. Framover burde det vært over 40 et sted, sa Veierød.

To på rad
Kristoffer Norgren Olsen ble for andre kamp på rad kåret til Sandefjords beste spiller. Også denne gangen helt fortjent. I første omgang var han og kantkollega Lasse Døsen de to som fikk det til. De fremhevet seg ikke like mye i den andre, med det skyldtes jo også at bakspillerne traff bedre med skuddene sine.

Johan Hedlund Bergqvist sto også en god kamp mellom stengene, og de siste fem-seks minuttene hadde Eirik Haukedal nær 100 prosent treff på alle sine redningsforsøk. Da var det ikke rart at 22-30 ble til 22-35.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Begqvist, Eirik Haukedal, Martin Lundquist, Mats Mork 1, Fredrik Svendsen 1, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 8 (2), Sander Wennberg Linderud 6, Sander Ree-Lindstad 5, Lasse Døsen 4, Erlend Strand 1, Anders Jansrud 3, Jakob Petrzela 1, Tarik Repesa 4.

Bildetekst
Sander Ree-Lindstad la ned solid innsats i forsvar og skåret også fem fine mål mot Herulf.