Sander (24) til publikum: – Dere gir oss så mye energi! – Sandefjord

Sander (24) til publikum: – Dere gir oss så mye energi!

Etter to år med korona-begrensninger publikum på vei tilbake til Jotunhallen. Og det kjennes for spillerne også. – Jeg kjenner stor forskjell. Folk på tribunen som lager lyd gir oss ekstra energi. Og det trenger vi mot Follo søndag!

Det sier Sander Ree-Lindstad (24), SHs forsvarskjempe og midtback som er inne i sin tredje sesong for de blå og som gjennom de to foregående sesongene har bygd seg opp til å bli en av de aller første Einar Veierød noterer ned når han skal ta ut laget.

Han kom til oss fra Sandnes, men er opprinnelig hamarsing og har – som så mange andre på laget – spilt for Elverum. I Sandefjord har han etablert seg med samboer, golden retrieveren Tiko og fast jobb.

– Etter å ha vært på skoler som assistent den første tida fikk jeg fast, full stilling i Danske Bank i april. Jeg trives veldig godt med både jobben og de nye kollegaene mine, sier Sander, som er samboer med et annet SH-medlem, Marion Helland – keeper på damelaget. Det blir mange timer i Jotunhallen, og mye håndball på de to. Er det litt tid til overs går den med til turer med bikkja og litt frisbeegolf.

Fokus mot Follo
Forhåpentligvis blir det en og annen tur på Tiko de neste dagene også, men hovedfokuset er nok på møtet med opprykkskandidat Follo i Jotunhallen søndag kl 15.00.

– Vi har spilt en del kamper mot Follo de siste årene (også kvalikkamper for REMA1000-ligaen, red anm.), så vi vet hva som kommer. Det er en viktig kamp med tanke på at vi ønsker å rykke opp. Og vi må være hundre prosent på skrudd i to ganger tredve minutter. Det holder ikke med bare femti, som mot Halden. De ti svake minuttene vi hadde der skal ikke gjenta seg, det er jeg ganske så sikker på, sier Sander.

Variert for mye
– I serien er det blitt tre strake, og tre klare, seirer, men mot motstandere fra den nedre delen av tabellen?

– Ja, seirene har vært komfortable, men jeg synes vi har variert litt for mye i prestasjonene. Vi skal være gode nok til å holde et stabilt høyt nivå gjennom hele kampen.

Sander Ree-Lindstad i aksjon mot Herulf onsdag.


Få utskiftinger
– Du er inne i din tredje sesong for SH, hva tenker du om årets lag sammenlignet med de tidligere?

– I år har vi ikke så mange endringer i stallen som vi har hatt tidligere. Det er riktignok et par nye fjes, men de har kommet veldig godt igang. Og det at vi har beholdt så mange spillere fra i fjor tror jeg er en styrke inn mot denne sesongen. Vi kjenner hverandre godt, og vi spiller godt sammen.

Jeg tror faktisk det skal godt gjøres å slå oss i år. Når vi spiller på vårt beste, vel og merke. Ellers… sier han.

Gir oss masse
Tilbake til innledningen. Til publikum i hallen. Til stemningen, heiaropene, trommene og sangene. Folk er på vei tilbake til hallen. Jotunhallen fylles mer for hver kamp. Nå er kamptidspunktet flyttet fram til kl 15.00 også, så småbarnsfamiliene kan komme og likevel rekke leggetid.

– Det er veldig gøy å se folk i hallen. Etter de tre korona-sesongene merker jeg stor forskjell på stemningen i hallen. Og det at det kommer folk på tribunene gjør noe med oss ute på banen. Det hevdes at publikum er den «åttende spilleren». De gir oss i hvert fall ekstra energi. Og den trenger vi både mot Follo søndag og i de neste hjemmekampene, sier Sander Ree-Lindstad.